Nieuws Mechelen Ordina en Herculean Alliance slaan de handen in elkaar

Ordina en Herculean Alliance slaan de handen in elkaar

Ordina en Herculean Alliance slaan de handen in elkaar

MECHELEN – Ordina en Herculean Alliance zetten samen de ‘Engaged Digital Workplace’ in de markt. Deze oplossing geeft een antwoord op de vraag naar hybride samenwerkingsvormen van medewerkers én de nood om de  betrokkenheid tussen medewerkers en werkgever te monitoren.

Met de ‘Engaged Digital Workplace’ solution gaan tools, werkomgeving en cultuur hand in hand. Ordina en Herculean Alliance bieden klanten een optimale “employee experience”, wat leidt tot een positief effect op werkgeluk, klantentevredenheid en productiviteit.

Door de pandemie kwam de digitale werkplek in een stroomversnelling. Dankzij tools als Microsoft Teams, Azure en Office 365, slaagden organisaties erin om communicatiebarrières te doorbreken en productief te blijven tijdens de lockdown.
Via e- lunches, e-coffee’s, e-yoga en e-apero’s trachtten organisaties de connectie tussen werknemer en werkgever in stand te houden.

Na anderhalf jaar telewerken lijkt de terugkeer naar kantoor te zijn ingezet. Een voltijdse terugkeer naar de werkplek roept weerstand op bij werknemers die de voordelen van het telewerk hebben geproefd. Het hybride werken heeft zijn ingang gevonden en is niet meer weg te denken in de manier van samenwerken met collega’s, klanten en leveranciers.

Onderzoeksbureau Gallup geeft aan dat 87% van de medewerkers zich niet geëngageerd voelt t.o.v. hun werkgever. Deze cijfers hebben een negatief effect op werkgeluk, klantentevredenheid en productiviteit. Volgens een studie van Harter kunnen organisaties met meer medewerkersengagement tot 51% productiever zijn (Harter, Schmidt, Hayes, Psychology 2002, vol. 87, nr. 2).

Ordina en Herculean Alliance sloten een partnership om de digitale werkplek te versterken vanuit de kern van de organisatie en de daarbij horende employee experience. Ordina is Microsoft Gold Partner. De Ordina Modern Workplace solution is gebouwd op Microsoft 365 technologie en productiviteitstoepassingen die gebruik maken van de kracht van de cloud. De oplossing focust op de menselijke begeleiding, om ervoor te zorgen dat elke medewerker snel en slim de digitale transformatie omarmt.

De aanpak is gebaseerd op 4 pijlers: adviesverlening, het engagement platform, evenementen op maat ter ondersteuning van de Moments that Matter tijdens de employee journey, en vaste formats zoals de Employee Engagement Awards of Hercules Trophy.

Bij de implementatie van de Engaged Digital Workplace oplossing wordt binnen de change management trajecten extra nadruk gelegd op medewerkersbetrokkenheid en organisatiecultuur als hoekstenen in de digitale journey.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.