Nieuws Mechelen Origineel initiatief van hip-hoppende cafébaas Jimmy

Origineel initiatief van hip-hoppende cafébaas Jimmy

Origineel initiatief van hip-hoppende cafébaas Jimmy

SINT-KATELIJNE-WAVER – Jimmy Malfait is sinds drie jaar de uitbater van café Roosendael op het gelijknamige domein in Sint-Katelijne-Waver. De verplichte sluiting door de coronacrisis bracht hem terug bij zijn oude liefde: hip hop.

Om nuttig bezig te zijn tijdens de lockdown volgt Jimmy een schrijfopleiding aan het conservatorium in Mechelen. Daardoor leerde hij het werk van schrijver en dichter Paul Van Ostayen beter kennen. Die staat dit jaar extra in de kijker omdat hij precies 100 jaar geleden overleed.
“Toen we de opdracht kregen om een literaire creatie te maken dacht ik meteen aan ‘Vers 4’ van Van Ostayen. Toen ik het gedicht de eerste keer las viel me meteen op dat het ritmisch heel sterk is.”

Jimmy Malfait is een gekende naam in de hip hop scene. Tussen 2000 en 2010 organiseerde hij verschillende hip-hop optredens en festivals in de regio. Daarom besloot hij van de tekst van Paul Van Ostayen een rapnummer te maken. Die andere bekende Mechelaar Pita (van onder andere Waar is da feestje) zorgde voor de beats. Het nummer werd opgenomen en er werd een videoclip opgenomen in bibliotheek Het Predikheren en op het kerkhof Schoonselhof. “Dankzij twee vrienden uit de Mechelse hip hop scéne van vroeger werd het dan nog een fantastische video. De cameraman is Laurens van Hove, die zijn eigen multimedia bedrijf heeft: Tumultimedia en de montage is gebeurd door Thomas Verbruggen die nu werkt bij de VRT en vroeger zelf een heel goede freestyler was.”

Daar blijft het niet bij want Jimmy schreef zijn rapversie van het gedicht in voor de Ultimas Challenge van de Vlaamse Overheid. Het wordt heel positief onthaald daar. Bekijk hieronder de video van Vers 4 van ‘Jimi!’

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Duffel
Duffel

Huisartsen openen wijnwinkel

DUFFEL – In de Kiliaanstraat in Duffel openden huisartsen Willy Holsters (69) uit Duffel en Guy Peeters (64) uit Koningshooikt… Lees meer