Nieuws Mechelen Oude meubelfabriek Trap krijgt nieuwe bestemming

Oude meubelfabriek Trap krijgt nieuwe bestemming

Oude meubelfabriek Trap krijgt nieuwe bestemming

MECHELEN – Na de aankondiging van de herbestemming van Het Zegel is er in de stationsbuurt nu ook een andere historische site die in een nieuw kleedje wordt gestoken. De ter ziele gegane industriële meubelfabriek Trap, gelegen tussen het kanaal en de Postzegellaan, krijgt een nieuwe toekomst als kantoor- en woonomgeving.

Projectontwikkelaars Tervia’s en Triginta slaan hiervoor de handen in elkaar. Ze renoveren en herbestemmen de door Erfgoed beschermde fabriekshal uit de Interbellum-periode en ontwikkelen op de site ook nieuwbouwkantoren en woonentiteiten.

Triginta en Tervia’s herbestemmen de site tot een multifunctioneel complex, architecturaal trouw aan de oorspronkelijke industriële ‘look’, met zes stadswoningen, een skyhouse/kantoor, een gemeenschapsruimte, acht nieuwbouwappartementen, acht loftwoningen, 13 loft-appartementen en 2.600 m² nieuwbouwkantoor, waarvoor reeds een afnemer werd gevonden.

De ontwikkelaars hebben de voorbije maanden hun plannen gefinaliseerd, en hopen begin 2021 de werken aan te vatten. De oplevering van het project is voorzien eind 2023.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.