Nieuws Mechelen Stories Out of office met Niels Priem (Wolters Kluwer): Friends, scherpe messen en teksten van Clouseau
Mechelen

Out of office met Niels Priem (Wolters Kluwer): Friends, scherpe messen en teksten van Clouseau

foto: rr

MECHELEN – Tijdens de vakantieperiode zijn ook ondernemers ‘Out of Office’. Tijd dan om het eens niet over ondernemerschap te hebben maar over andere zaken die een mens bezighoudt. Vandaag: Niels Priem, Managing Director Wolters Kluwer Tax and Accounting Benelux .

Waar wil je deze zomer meer tijd voor vrijmaken?

Zoals veel mensen wil ik proberen om wat regelmatiger te sporten en zo wat regelmaat te krijgen in het lopen. Maar daarnaast wil ik ook gewoon wat vaker gaan wandelen. Niet heel origineel maar wel nodig!

Welk boek moet elke ondernemer volgens jou gelezen hebben?

Er zijn ontzettend veel goede en leerrijke boeken. Eentje dat ik recent heb gelezen en zeker zou aanraden is ‘Socrates op Sneakers’, van Elke Wiss. Het laat zien waarom we slecht zijn in het stellen van goede vragen en hoe we hierin kunnen verbeteren zodat we gesprekken kunnen voeren die leiden tot verdieping en verbinding. Erg belangrijk in de huidige tijd waarin het lijkt of iedereen expert is en zijn of haar mening op allerlei platformen ventileert. De juiste vragen en deze op de juiste manier stellen draagt bij aan een beter gesprek. Iets waar we volgens mij allemaal in kunnen verbeteren is minder zenden en beter luisteren.

Welke dag in je leven zou je nog eens opnieuw willen beleven?

Ik koester fantastische herinneringen aan heel veel mooie dagen, opnieuw beleven zou alleen maar tegenvallen…

Wie of wat kan jou doen schaterlachen?

Een van mijn guilty pleasures is de serie Friends. Die heb ik al verschillende keren gezien maar ik kan er nog altijd ontzettend om lachen.

Welke goede eigenschap heb je meegekregen van je ouders?

Ik heb geleerd om zaken niet voor lief te nemen en dankbaar te zijn. Mijn ouders komen allebei uit een boerengezin met veel broers en zussen waarbij iedereen zijn bijdrage leverde aan het bedrijf. Ze hebben beide een mooie jeugd gehad en zaken bereikt door hard te werken en dat hebben ze mij en mijn zus ook meegegeven.

Wat is het beste ondernemersadvies dat je ooit hebt gekregen

In een van mijn eerste jobs was ik heel hard bezig om iedereen het naar de zin te maken en op een dag zei mijn manager tegen mij dat ik meer mezelf moest zijn en moest uitgaan van mijn persoonlijke kracht en zaken los moest laten. Vanaf dat moment was ik meer relaxed en dat heeft me tot de dag van vandaag zeker geholpen. Dus dicht bij jezelf blijven en uitgaan van je persoonlijke kracht.

Wat is in het laatste jaar je beste aankoop geweest?

Een nieuwe messenset! Niet heel sexy maar niets fijner dan hele scherpe messen om een mooi stuk vlees of lekkere moot vis goed mee te kunnen snijden. Had al heel lang een set, nooit laten slijpen, altijd in de vaatwasser en ik vond het eigenlijk prima. Tot een vriend langskwam, hielp koken en verbaasd was over de slechte kwaliteit. Kort daarna zag ik een mooie aanbieding en het is ongelofelijk wat een verschil dit maakt. Snijden gaat vlotter, dus minder tijd in de keuken en dat is altijd fijn!

Wat was je ergste job ooit?

Ik heb nooit een job gedaan welke ik erg vond. De zwaarste was wel een vakantiejob waar ik een hele dag moest rechtstaan om bonen te plukken in een hele warme serre. Maar wel met leuke collega’s waarmee ik veel plezier gehad heb.

Wat is jouw meest nutteloze talent?

Songteksten onthouden. Ik ken echt heel veel liedjes uit mijn hoofd terwijl ik belangrijke data uit de geschiedenis niet kan onthouden. Ik zou graag wat ruimte in mijn hoofd vrijmaken en teksten van Clouseau inruilen voor iets anders.

Wie of wat wordt volgens jou gruwelijk ondergewaardeerd?

Mensen in het onderwijs, en meer specifiek leerkrachten die dagelijks voor de klas staan en onze kinderen onderwijzen. Ik heb dit tijdens corona en thuisonderwijs goed kunnen ervaren en ook in mijn functie als verkozen lid voor de raad van bestuur bij een middelbare school merk ik het vaak. Een prachtige, maar uitdagende job waar we allemaal veel respect voor mogen hebben. De werkdruk is hoog en de waardering vaak te laag. Dus een dikke pluim voor alle leerkrachten!

Waar mogen we je tegen volgende zomer mee feliciteren?

Met een Benelux organisatie die goed geïntegreerd is, waar medewerkers zich goed voelen en een portfolio waarmee we onze klanten nog beter bedienen en ontzorgen.