Nieuws Mechelen Overnemer gezocht voor ontbijt- en lunchzaak LIEF

Overnemer gezocht voor ontbijt- en lunchzaak LIEF

Foto: Dirk Vertommen

Overnemer gezocht voor ontbijt- en lunchzaak LIEF

MECHELEN – Na een kleine vier jaar zoekt Andrea De Smedt een overnemer voor ontbijt- en lunchzaak LIEF in de Graaf van Egmontstraat in Mechelen. Nadat de onderneemster eerder al voor televisie werkte, voelt ze zich klaar voor een nieuwe carrièreswitch. “Maar er is geen haast bij. Ik ga de tijd nemen om de juiste overnemer te vinden”, zegt ze.

Zo’n vier jaar geleden startte Andrea De Smedt (30) haar ontbijt- en lunchzaak in de Graaf van Egmontstraat, vlak bij de Vijfhoek. “Ik droomde op dat moment al lang van een eigen horecazaak en besliste om de sprong te wagen. Sindsdien probeerde ik met LIEF iets op te bouwen. Ik denk dat ik mag zeggen dat dat gelukt is. We renoveerden het pand, hebben heel wat vaste klanten en werden een gezellige plek om binnen te springen voor mensen die tussen het station en het stadscentrum wandelden of shoppers in de Onze-Lieve-Vrouwestraat.”

Maar nu is de onderneemster klaar voor een nieuw hoofdstuk in haar leven. “Hoewel je als ondernemer telkens te maken krijgt met nieuwe uitdagingen, kreeg ik de laatste tijd het gevoel dat mijn verhaal bij LIEF geschreven was. Ik bereikte wat ik ermee wilde bereiken, en het begon dan ook te kriebelen om aan een nieuw verhaal te beginnen. Voor ik met de zaak begon, werkte ik al voor televisie en ook nu wil ik iets compleet anders gaan doen. Wat dat precies zal zijn, weet ik nog niet. De komende weken ga ik alles rustig bekijken.”

 

 

En dus is Andrea nu op zoek naar een overnemer. “Ik heb daarover getwijfeld”, zegt ze. “Want LIEF is mijn kindje en het zal raar zijn om het in handen van iemand anders te zien. Maar het helemaal verloren laten gaan, daar voelde ik me nog minder goed bij. Dat wil ik ook de klanten niet aandoen. Daarom ga ik op zoek naar een overnemer die het concept van LIEF wil voortzetten. Ik kreeg al een aantal mails van geïnteresseerden. De komende weken ga ik op zoek naar de juiste kandidaat. Ik wil de overnemer ook de kans geven om zich in te werken. Ik ben hier dus nog niet meteen weg.”

“Het heeft enkele weken geduurd vooraleer ik de knoop echt kon doorhakken en ik sta hier dan ook met een dubbel gevoel”, klinkt het. “Ik ga het enorm hard missen en heb me altijd voor 200% gesmeten, maar de zin om iets anders te gaan doen is gewoon te groot. Het kriebelt te hard. Het is dan ook een persoonlijke beslissing die niets te maken heeft met de huidige economische situatie. We zijn de coronacrisis al bij al goed doorgekomen en hebben gelukkig een vast energiecontract.”

Eigenheid van de stad

Afsluiten doet Andrea met een boodschap aan haar collega-ondernemers, de Mechelaars en mensen die de Dijlestad bezoeken. “Ik heb enorm veel bewondering en respect voor mensen met een eigen zaak”, zegt ze. “Natuurlijk koopt iedereen wel eens iets bij een keten, maar het zijn toch vooral de lokale handelaars die een stad maken. Zij geven een eigenheid aan de stad en ik hoop dat ik daar met LIEF de laatste jaren ook mijn steentje aan heb kunnen bijdragen. Het is belangrijk dat we die lokale zaken blijven steunen.”

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.