Nieuws Mechelen Overweldigend succes voor jobbeurs in Willebroek

Overweldigend succes voor jobbeurs in Willebroek

Jobbeurs Willebroek Foto: Joris Herregods

Overweldigend succes voor jobbeurs in Willebroek

WILLEBROEK – Donderdagnamiddag werd in het Huis van de Vrije Tijd in Willebroek een jobbeurs georganiseerd waar 26 lokale bedrijven op zoek gingen naar medewerkers. Ook Vlaams minister van Werk, Jo Brouns (CD&V), bracht een bezoekje en noemde de aanpak van dit evenement “een voorbeeld voor heel Vlaanderen”.

Een uur nadat de jobbeurs haar deuren opende stond er buiten een rij mensen aan te schuiven van meer dan 100 meter lang. Binnen in het Huis van de Vrije Tijd was het dan al op de koppen lopen. Het unieke aan deze jobbeurs is dat ze mee georganiseerd werd door werkzoekende jongeren. “Wat we hier doen gaan we in de toekomst nog op meerdere plaatsen organiseren”, zegt Bjorn Cuyt, provinciaal directeur van de VDAB.

“We werken samen met het jeugdwerk en met het lokaal bestuur. Zij brengen jongeren tussen 18 en 30 jaar samen die de jobbeurs willen organiseren. Het is voor die jongeren meteen een mooie opportuniteit om hun competenties te tonen. Meestal gaan ze zelfs als eerste met een job buiten want de deelnemende bedrijven hebben natuurlijk gezien wat ze in hun mars hebben.”

 

 

Jobbeurs Willebroek
Mensen stonden tot buiten aan te schuiven.

Jongeren

Jens Meeus, Safae Nassiri en Kenny Dam zijn drie jongeren die meehielpen bij de organisatie van het evenement. Zij werden hiervoor gevraagd door Upload Klein-Brabant Vaartland en Rupelstreek. Upload is een partnerschap tussen de intercommunale Vlotter, de VDAB, Arktos en CAW, dat jongeren probeert te activeren voor de arbeidsmarkt en hen ondersteunt op allerlei andere vlakken.

“Wij zijn van bij het begin betrokken en hebben het evenement mee vorm gegeven”, vertelt Jens. “De meerwaarde daarvan is dat wij als jongeren andere inzichten hebben op de arbeidsmarkt en ons makkelijker kunnen verplaatsen in de leefwereld van onze leeftijdsgenoten.”

 

Kenny, Jens en Safae op jobbeurs in Willebroek
Kenny, Jens en Safae. Joris Herregods

Jens maakte de affiches en de armbanden die de medewerkers dragen en ontdekte zo zijn talent op dat vlak. “Misschien is zo’n job wel iets voor mij. We maakten ook publiciteit voor de jobbeurs via onze sociale media, we deelden flyers rond, gingen met de bedrijven praten en zorgden voor de opbouw van de beurs en de catering. Je leert wat het is om verantwoordelijk te zijn voor iets. Er werden zo’n 5.000 werkzoekenden uitgenodigd voor vandaag. We zijn ontzettend blij met de grote opkomst en met het diverse aanbod aan jobs”, besluit Jens Meeus.

 

Oekraïense vluchtelingen op jobbeurs in Willebroek
De Oekraïense vluchtelingen kregen via de computer een tolk. Foto: Joris Herregods

Oekraïense vluchtelingen

Tijdens de beurs organiseerde VDAB ook een inschrijfmoment voor Oekraïense vluchtelingen uit de regio. In Willebroek zijn bijvoorbeeld maar 17 Oekraïeners ingeschreven bij VDAB. Enkele Oekraïens sprekende mensen waren aanwezig om naast de inschrijvingen ook ondersteuning te bieden bij de gesprekken met de aanwezige werkgevers. Daarnaast waren er vanuit het Agentschap Integratie en Inburgering ook nog drie tolken voorzien.

Volgens minister van Werk, Jo Brouns, is dit een voorbeeld dat kan gevolgd worden in heel Vlaanderen. “Het is belangrijks dat we de Oekraïense vluchtelingen zo snel mogelijk alle kansen bieden op de Vlaamse arbeidsmarkt. Werken is belangrijk om de integratie vlot te laten verlopen. Hier in Willebroek wordt er mooi samengewerkt met de VDAB, het agentschap Integratie en Inburgering en het lokaal bestuur”, aldus Brouns.

 

Jo Brouns
Minister Jo Brouns was ook van de partij. Joris Herregods.

Tevredenheid over opkomst

26 bedrijven uit de regio, zoals Decathlon, de gemeente Willebroek, de Politiezone Rivierenland, ODTH First Class Logistics, Albert Heijn en AZ Rivierenland, namen deel aan de beurs. Frédéric Van Hoecke, zaakvoerder van de lokale vestiging van Albert Heijn, was enorm tevreden over de opkomst. “Het is een overweldigend succes”, reageert hij. “We zagen al heel veel potentiële kandidaten. Belangrijk voor Albert Heijn Willebroek is dat er veel lokale kandidaten bij waren. Mensen willen zich tegenwoordig minder ver verplaatsen naar hun werk. Dat zijn net de kandidaten die wij zoeken. Wij hebben momenteel een drietal vacatures maar we zijn permanent op zoek naar nieuwe medewerkers.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.