Nieuws Mechelen Oxfam-winkel viert 50ste verjaardag en krijgt hoogbezoek

Oxfam-winkel viert 50ste verjaardag en krijgt hoogbezoek

Oxfam-winkel viert 50ste verjaardag en krijgt hoogbezoek

MECHELEN – Koningin Mathilde brengt op donderdag 2 februari een bezoek aan de Oxfam-Wereldwinkel in de Hoogstraat in Mechelen. De winkel viert dit jaar zijn vijftigste verjaardag, net als de koningin.

Tijdens het bezoek van Mathilde zullen vrijwilligers vertellen over de rijke geschiedenis en de werking van de Oxfam-Wereldwinkel in Mechelen. Hare Majesteit de Koningin zal ook Eva Smets, Algemeen Directeur van Oxfam België, ontmoeten. De directeur zal haar aan de hand van koffie uit Congo en chocolade uit Ivoorkust vertellen hoe de wereldwinkel bijdraagt aan het bereiken van de Duurzame Ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties.

In primeur zal tijdens het bezoek een special edition Women’s Hope-koffie geproefd kunnen worden. Deze koffie is het resultaat van een samenwerking tussen Oxfam en koffiecoöperatie Rebuild Women’s Hope, gelegen op het eiland Idjwi in het Kivu-meer in Congo. Deze coöperatie is gefocust op de verbetering van de positie van de vrouw. In Congo, maar in het algemeen in de koffiesector, is de positie van de vrouw uitermate slecht.

Tijdens het bezoek van de koningin, dat in de voormiddag plaatsvindt, is er geen toegang tot de winkel. Op donderdag opent de Oxfam-Wereldwinkel vanaf 12.00u de deuren.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.