Nieuws Mechelen Pfizer België viert 65ste verjaardag

Pfizer België viert 65ste verjaardag

Pfizer België viert 65ste verjaardag

PUURS – België werd in 1952 uitgekozen als locatie voor de eerste Europese vestiging van Pfizer. 65 jaar later heeft het bedrijf vestigingen in Puurs, Elsene, Zaventem en Anderlecht en is het een van de belangrijkste innovatieve farmaceutische bedrijven in België. Dat werd dinsdag uitgebreid gevierd.

“65 jaar Pfizer in België, dat is een belangrijke mijlpaal in ons verhaal dat draait rond innovatie. We staan ondertussen op een kantelmoment in de gezondheidszorg en innovatie is belangrijker dan ooit”, aldus Karel Van De Sompel, Country Manager & Managing Director Pfizer België tijdens de viering in aanwezigheid van minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid Maggie De Block. Pfizer België telt intussen meer dan 2.500 medewerkers, verdeeld over vier sites.

Anders dan in andere landen bestrijkt Pfizer in België het hele spectrum van de ontwikkeling van een geneesmiddel. Naast de Health Hub in Elsene, het hoofdkwartier dat instaat voor de Pfizer-geneesmiddelen op de Belgische markt en het juridische, technische en digitale kader, werkt de Clinical Research Unit in Anderlecht mee aan onderzoek naar nieuwe geneesmiddelen, staat de eenheid in Puurs in voor de productie en verpakking en zorgt het Logistics Center in Zaventem voor de wereldwijde distributie.

Pfizer brengt in België 139 geneesmiddelen op de markt. In 2016 kwam maar liefst 1 op 5 Belgen in aanraking met een geneesmiddel van Pfizer. Op dit moment heeft het bedrijf 62 nieuwe molecules in de pijplijn zitten, waaraan Pfizer België op termijn ook zal bijdragen.

Kantelmoment

“Met onze vier sites nemen we een belangrijke rol op binnen het wereldwijde Pfizer-verhaal”, aldus Karel Van De Sompel. “Onder meer de dagelijkse inzet van onze medewerkers, de inspanningen van de overheid om klinisch onderzoek te stimuleren en het investeringsklimaat hier hebben bijgedragen aan de groei van Pfizer in België. Nu staat de gezondheidszorg voor een kantelmoment. Denk maar aan de rol die big data te spelen hebben in een betere gezondheidszorg, hoe digitale technologie de relatie arts-patiënt beïnvloedt, hoe de stem van de patiënt steeds luider klinkt, maar ook voor hoeveel ziektes er nog geen geneesmiddel bestaat. In dat dynamisch landschap blijven wij mee het voortouw nemen.”

Reageer op dit bericht

Onderneming

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.