Nieuws Mechelen Pfizer steunt starters in zorgsector

Pfizer steunt starters in zorgsector

Pfizer steunt starters in zorgsector

PUURS – De Belgische tak van farmabedrijf Pfizer gaat samen met start-up incubator Start it@KBC starters die zich focussen op medische technologie ondersteunen. De partners willen op die manier ontwikkelingen in dit vakgebied in België stimuleren.

Start it @KBC heeft zijn nieuwe partnerschap met Pfizer aangekondigd op het jaarlijkse evenement Start it@KBSEA in Oostende. De incubator omvat momenteel zo’n 600 starters, en een vijftigtal daarvan zou actief zijn in de sector van medische technologie.

Voor de zorgsector werkt Start it@KBC al samen met Voka Health, Imec en enkele grote ziekenhuizen. Partner Pfizer kan kennis en expertise over de sector bijdragen. Daarnaast krijgen de starters toegang tot het internationale netwerk van zorgexperts van Pfizer die kunnen fungeren als coach. Het doel van het partnerschap is om in België innovaties op het vlak van medtech te stimuleren.

Kandidaten gezocht

“Voor Start it @KBC opent dit partnerschap meer dan één deur”, zegt Lode Uytterschaut, stichter van Start it @KBC. “In de eerste plaats voor onze meer dan 50 start-ups in de healthcaresector. Zij krijgen nu toegang tot de expertise en het internationale netwerk van een van de grootste biofarmaceutische spelers ter wereld. We doen dan ook een warme oproep aan alle healthtech start-ups om hun kandidatuur in te dienen voor onze volgende selectieronde in september.”

Pfizer hoopt dankzij het partnerschap te kunnen rekenen op de creativiteit en brainpower van de starters en de partners binnen de Start it @KBC community.

“We zijn ervan overtuigd dat door samenwerking innovatie sneller bij patiënten, artsen en ziekenhuizen terechtkomt. Voor ons is het partnerschap met Start it @KBC de ideale manier om onze farmaceutische expertise te koppelen aan de technologische knowhow van starters. Zo willen we samen sneller impactvolle innovaties ontwikkelen die de patiënten helpen”, zegt Karel Van De Sompel, country manager en managing director van Pfizer in België.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.