Nieuws Mechelen Piano’s Van Innis bestaat 40 jaar

Piano’s Van Innis bestaat 40 jaar

Alain Van Innis - Foto: Dirk Vertommen

Piano’s Van Innis bestaat 40 jaar

MECHELEN – Het begon voor pianowinkel Van Innis allemaal in een klein pand in de Mechelse Befferstraat. Veertig jaar later is Van Innis in onze regio dé referentie. Zaakvoerder Alain Van Innis (65) organiseert een jubileumconcert om de verjaardag te vieren.

In 1981 opende Van Innis een pianowinkel in de Befferstraat. Drie jaar later verhuisde de zaak naar de Frederik de Merodestraat. En sinds 1995 is de zaak gevestigd aan de Gentsesteenweg in Mechelen. Alain Van Innis studeerde zelf piano en leerde ook piano’s stemmen in Italië.

Piano’s Van Innis heeft enkele heel bekende klanten waar het mee samenwerkt. Onder hen Robert Groslot, Herbie Hancock, Eliane Rodrigues, Cedric Tiberghien, Alain Weiss, Jef Neve en Howard Shelly.  “Een piano stemmen is een vak. Ik stem nog altijd op gehoor, terwijl het gros van mijn collega’s voor elektronisch stemmen kiezen omdat ze geen opleiding hebben kunnen volgen. Door de jaren houden piano’s die op gehoor zijn afgesteld, veel beter toon”, vertelt Alain aan de Gazet Van Antwerpen.

Van Innis verkoopt, verhuurt en herstelt piano’s, vleugelpiano’s en digitale piano’s. Ook als leverancier van concertvleugels voor onder meer het Festival Van Vlaanderen, is de firma een begrip geworden. De corebusiness blijft het restaureren van Steinway & Sons en Bösendorfer vleugels.

Nu zaterdag viert Van Innis de veertigste verjaardag met een concert en een receptie in het Predikeren. Pianist en Mechelaar Johan Hoogewijs, komt er zijn nieuwe piano-cd Colouring the keys voorstellen.

www.vaninnis.be

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.