Foto: Regionaal Landschap Rivierenland

‘Picknick aan de Plas’: Lierse bedrijven ontdekken natuurreservaat aan industriegebied

LIER - Medewerkers van de bedrijven uit KMO-zone Duwijck werden woensdag uitgenodigd op een picknick in het aangrenzend natuurgebied Plaslaar, in het kader van het project 'Buurtstroom'. Dat project, gefinancierd door partners Regionaal Landschap Rivierenland, Natuurpunt, Provincie Antwerpen en Stad Lier, moet het gebied meer toegankelijk maken.

Om het overstromingsgebied Plaslaar aantrekkelijker te maken voor bezoekers bouwden de partners onder andere een rolstoeltoegankelijke picknickbank, een insectenhotel, een vogelkijkwand en een ijsvogelkunstwerk in het natuurgebied. Daarnaast werden de wandelpaden voorzien van een hondenpoepbuis om het gebied proper te houden.

“De overstromingsgebieden zijn er niet alleen om onze voeten droog te houden en natuur te ontwikkelen. Ze zijn er ook voor de mensen die hier in de buurt wonen en werken en er mee van moeten kunnen genieten. Daarom steunen we dit project”, zegt Lierse schepen Thierry Suetens.

Tijdens de picknick konden de aanwezigen ook deelnemen aan een wedstrijd met vragen over natuur, water en landschap. De winnaar van die wedstrijd krijgt een picknickmand t.w.v. 200 euro om nog eens samen met collega's te kunnen lunchen in het natuurgebied.