Nieuws Mechelen Politici op stage bij bedrijven uit onze regio

Politici op stage bij bedrijven uit onze regio

Politici op stage bij bedrijven uit onze regio

MECHELEN – Deze zomer brengt Voka 117 politici naar de bedrijfsvloer. Tijdens een Voka Zomerstage draait een politicus een dag mee op de werkvloer. Met 117 ingeschreven politici bereiken de Voka Zomerstages een record.

De deelnemers aan de stage komen uit het Vlaams parlement, de Kamer, het Europees parlement en het Brussels parlement. Ook de premier, 18 ministers en 5 partijvoorzitters maken deze zomer hun agenda vrij om een stage te volgen op de werkvloer.

“Voor onze regio gaan onder meer Hannes Anaf, Freya Perdaens, Sofie Joosen, Staf Aerts, Tine Van der Vloet, Tom Ongena, Nahima Lanjri, Bert Wollants, Elisabeth Meuleman en Tinne Rombouts op stage bij een Mechels of Kempens bedrijf“, zegt Astrid Vanbever, coördinator en ondernemersadviseur bij Voka Mechelen-Kempen. “Politici gaan effectief de handen uit de mouwen steken en meedraaien op de werkvloer. Ze doen dat onder meer bij AGC Glass Europe, Orakel, Belgoprocess, PFL, Pidpa, Beneens, Bleckmann, BelOrta, Janssen Pharmaceutica, DAF en Novartis.”

“We maken van de zomermaanden gebruik om een brug te slaan tussen de Wetstraat en de werkvloer. Politici gaan zelf ervaren wat de relance van onze economie inhoudt en hoe bedrijven er alles aan doen om er weer te staan voor hun klanten. De stages geven vaak een verfrissende kijk op ondernemen in onze regio”, zegt Tom Laveren, gedelegeerd bestuurder van Voka Mechelen-Kempen. “We zijn blij dat we een recordaantal politici konden overtuigen om deel te nemen.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Mechelen
Mechelen

Bijzaak: Luxeprobleem

Op vrijdag sluiten we de week van ‘Made in Mechelen’ af met een eigenzinnige terugblik op de voorbije dagen of… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.