Nieuws Mechelen Pop-up pastabar groeit uit tot authentieke Italiaanse taverna

Pop-up pastabar groeit uit tot authentieke Italiaanse taverna

Pop-up pastabar groeit uit tot authentieke Italiaanse taverna

BOOM – In de Blauwstraat in Boom heeft woensdag taverna Pastonella de deuren geopend. De naam klinkt de Bomenaren wellicht al vertrouwd in de oren, want sinds vorig jaar laat Antonella Lo Savio (51) ‘next door’ al kennismaken met haar authentieke pastagerechten en panini’s in haar pop-up pastabar.

Tot vorig jaar werkte Antonella, een Limburgse die Siciliaans bloed door haar aderen heeft stromen, nog gewoon als operator in de fabriek bij Nike. “Ik heb altijd al graag in de kookpotten geroerd en af en toe nam ik voor de collega’s al eens wat van mijn pastagerechten mee”, vertelt de Limburgse. “Ze vonden het allemaal zo lekker dat ze geregeld vroegen of ik niet wat meer kon maken om mee naar huis te nemen. Toen tijdens de coronaperiode de take-away boomde, rijpte meer en meer het idee om er iets mee te doen.”

Toen ze via de gemeente Boom een pand ter beschikking kon krijgen om het te proberen als pop-up besloot ze het erop te wagen. Eind september 2021 opende ze in de Blauwstraat pastabar Pastonella.

“Ik had wel een paar tafeltjes staan voor een snelle hap, maar het was toch vooral gericht op take-away. Geregeld kreeg ik van klanten toch de opmerking dat ze het jammer vonden dat ze niet ter plaatse uitgebreid konden tafelen.”

Toen naast de deur, in de Blauwstraat 29, een groter pand vrijkwam, was het voor Antonella het sein om haar kindje een flinke groeischeut te geven. Je kan er voortaan terecht voor ontbijt, lunch en diner.

Hoek

“Om mijn klanten niet teleur te stellen – niet iedereen wil of kan altijd uit eten gaan – behoud ik wel een take-awayhoek waar ik dezelfde pastagerechten, panini’s en Italiaans getinte belegde broodjes blijf serveren”, vertelt de zaakvoerster. “Klanten kunnen deze wel niet meer ter plaatse opeten. In de taverne ga ik ook met vers bereide pasta’s – in plaats van de droge pasta voor de take-away – werken. De pasta carbonara bijvoorbeeld ga ik ook maken met guanciale, écht Italiaans spek in plaats van gewone spekjes.”

Italiaans-Belgisch

Naast pasta’s prijken op de kaart ook klassiekers als minestrone, scaloppina Milanese of filetto di merluzzo (kabeljauw in de oven). “Maar ook enkele Belgische gerechten zoals stoofvlees en vol-au-vent met frietjes voor als meneer of mevrouw eens geen zin heeft in Italiaans, maar de andere wel”, knipoogt Antonella. “Voor de zoetebekken zijn er dessertjes als tiramisu, panna cotta en tartufo ijs. Die kan je onder meer doorspoelen met Italiaanse biertjes waaronder Peroni en de trappist Tre Fontane én, niet te vergeten, zelfgemaakte limoncello.”

Taverna Pastonella is geopend van woensdag tot en met zondag, telkens vanaf 9.30u, op woensdag en donderdag tot 20u, vrijdag en zaterdag tot 23u en zondag tot 22u.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.