La Vida Events Lier Het team trekt het thema ook door in hun outfits. © Hélène Baccaert

Pop-upwinterbar opent deuren in vroegere discotheek Illusion: ribbetjes, schnitzels en feestjes met dj

Waar vroeger discotheek Illusion en later feestzaal The Tree gevestigd waren, opent La Vida Events nu de deuren van een sfeervolle winterbar. Lierenaars kunnen vanaf vrijdag opnieuw binnenstappen in het bekende gebouw op de Mechelsesteenweg, jarenlang een vaste waarde in het Lierse uitgaansleven. Bezoekers kunnen er terecht voor stevige winterkost, een drankje en een vleugje Oostenrijkse gezelligheid.

Achter het initiatief staan vier bekende gezichten uit de Lierse horeca: Kim en Didier Termens, Niklas Schmidtke en Annelies Verpoorten, het team dat ook restaurant Oregano uitbaat.

“Sinds maart runnen we La Vida Events”, vertelt Kim Termens. “We zagen meteen potentieel in de zaal. We hebben ze volledig opgefrist en in een nieuw jasje gestoken, met de hulp van binnenhuisarchitecte Eva Dirix van OXID. De muren kregen een nieuwe verflaag, de bars werden gezandstraald en geolied, en de verlichting werd lichter en warmer. We wilden de zaal opnieuw tot leven brengen en klaarstomen voor allerlei feesten en events.”

Totaalbeleving

De vernieuwde feestzaal werd ondertussen al ontdekt door bedrijven en bruidsparen. “Er vonden al verschillende trouwfeesten en personeelsfeesten plaats”, vertelt Kim. “Maar van bij de start hadden we ook het idee om iets te doen in de wintermaanden. In die periode vallen de klassieke feesten wat stil, en dat leek ons het ideale moment om de zaal op een andere manier open te stellen voor het publiek.”

Vorige week maandag begon het team met de ombouw, en op amper negen dagen tijd kreeg de ruimte een complete metamorfose. “We hebben de hele zaal omgetoverd tot een gezellige winterbar, volledig in een winters decor”, legt Kim uit. “We werken met houten accenten, warme lichttonen, winterse pancartes en personeel in aangepaste outfits. Het moest een totaalbeleving worden: zodra je binnenstapt, voel je die typische sfeer.”

Woensdag konden familie en vrienden al kennismaken met het concept. © Hélène Baccaert

Sharing

Ook de menukaart sluit perfect aan bij dat thema. “We hebben gekozen voor Oostenrijkse gerechten en een sharingconcept”, zegt Kim. “Zo staan er ribbetjes, wienerschnitzel en braadworst op het menu, maar wie liever individueel eet, kan dat natuurlijk ook. En er is nog een kleine knipoog naar Oregano: onze huisgemaakte lasagne blijft op de kaart. Voor groepen en bedrijven voorzien we ook kaasfondue en winterbarbecue.”

Naast het eten is er ook ruimte voor ontspanning en sfeer. “We willen dat mensen hier gewoon een leuke avond kunnen beleven”, aldus Kim. “Op vrijdag en zaterdag gaat vanaf 21 uur het volume van de muziek wat omhoog en verandert de sfeer in een echt feestje met onze dj. Op zondag houden we het rustiger, dan is de winterbar ideaal voor families die iets willen eten of drinken in een gezellige setting.”

Tegelijk blijft La Vida Events tijdens deze periode ook beschikbaar voor privéfeesten en bedrijfsevents. “We werken met een flexibel concept”, benadrukt Kim. “Wie een event wil organiseren, kan de zaal nog steeds huren. Alles is mogelijk in overleg.”

Schaatsbaan

Ook buiten broeden er plannen. “We bekijken of we voor een bepaalde periode een schaatsbaan kunnen aanleggen”, verklapt Kim. “Dat zou het wintergevoel helemaal compleet maken. Maar eerst willen we gewoon zien hoe het publiek reageert op dit nieuwe concept. Wij hebben er alvast heel veel zin in.”

De winterbar opent op vrijdag en blijft open tot 1 maart. Bezoekers zijn welkom op vrijdag en zaterdag van 17 tot 3 uur ’s nachts, en op zondag van 12 tot 22 uur. De toegang is gratis, reserveren is niet verplicht, maar wel aangeraden.

Je kan de winterbar vinden op de Mechelsesteenweg 380/4 in Lier.