Nieuws Mechelen Prinses Delphine Van Saksen Cobourg koos voor een handtas van Mechelse makelij

Prinses Delphine Van Saksen Cobourg koos voor een handtas van Mechelse makelij

De handtas werd gemaakt doro Awardt - Foto Isopix

Prinses Delphine Van Saksen Cobourg koos voor een handtas van Mechelse makelij

MECHELEN – De aanwezigheid van nieuwbakken prinses Delphine Van Saksen Cobourg op het nationale defilé ging niet onopgemerkt voorbij. Delphine verscheen niet alleen in een opvallende outfit maar wie goed heeft opgelet zag ongetwijfeld ook de speciale handtas die bij haar ensemble hoorde. Die werd ontworpen en gemaakt door Awardt uit Mechelen.

Awardt is het levenswerk van moeder Wies Dehert en dochter Els Van den Berghen. In hun atelier aan de Zennegatvaart in Battel ontwerpen ze originele creaties. Van tassen met vogelpootjes tot praktische handtassen die een rugzak worden. Vakmanschap is een woord dat de lading niet dekt bij Awardt. Laat ons het liever vrouwmanschap noemen, want alles gebeurt er door vrouwen.

Delphine Boel kwam niet persoonlijk tot in de winkel van Awardt in Mechelen. “Alles gebeurde via styliste Els Van Keymeulen. We wisten wel wie de opdrachtgever was. We kregen ook instructies over de kleuren die erin moesten voorkomen en het moest ‘iets aparts’ zijn. We hebben gekozen voor het ‘Oogtasje’ uit onze Limited Collection. Zoals de naam laat vermoeden ziet dat eruit als een oog. Toen we die handtas voorstelden was men meteen akkoord.”

Els wist al een tijdje dat prinses Delphine op het nationale defilé zou verschijnen met een handtas van Awardt maar toch hield ze de lippen stijf. “Niet dat ons dat gevraagd was. Maar ik was toch ook niet helemaal zeker of we het mochten vertellen. Dinsdag verschenen dan de eerste berichten over de outfit van de prinses in de media. Uiteraard ben ik heel fier. We zijn al vele jaren bezig maar dit is echt een mooi uithangbord voor onze zaak. We hebben een etalage en een webshop, maar dit heeft toch heel wat meer impact. We kregen via de sociale media meteen heel wat toffe berichten van vrienden en van klanten.”

De handtassen van Awardt worden in een twintigtal winkels over heel België verkocht. Daaronder ook de eigen winkel in de Adegemstraat 3 in Mechelen.

Els Van den Berghen van Awardt – Foto Dirk Vertommen

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.