Foto: HUB

Projectontwikkelaar start verkoop van zeventig wooneenheden rond autovrij binnenhof

Fides Invest begint weldra met de verkoop van 64 appartementen en zes grondgebonden gezinswoningen in het bouwblok gevormd door de Berlarij, Arthur Vanderpoortenlaan, Koningin Astridlaan, Pettendonk en Molenstraat in Lier.

Dit nieuwbouwproject kreeg de naam Hof Berlamuze. Het omvat de voormalige site van supermarkt Spar, fietsenwinkel L’Avenir met het braakliggend stuk terrein in de Pettendonk en het garagecomplex Astrid, gelegen achter het woonblok in de Koningin Astridlaan. De naam Berlamuze verwijst naar de Berlarij en de vlakbij gelegen Podiumacademie, de vroegere Muziekschool.

Het project omvat zeven gebouwen: drie straatgebouwen en vier tuingebouwen. “Het aanbod is heel uitgebreid”, zegt woordvoerster Eva Goossens van Fides Invest. “Dit gaat van een- tot vierslaapkamerappartementen verspreid over zeven kleinschalige gebouwen (laagbouw). Er komen doorzonappartementen, tuinappartementen met eigen voordeur en eigen tuintje, en ruime duplexappartementen. De ondergrondse parking en private fietsbergingen op het gelijkvloers vervolledigen het comfort.”

“Daarnaast bouwen we ook grondgebonden woningen, dus volwaardige huizen met drie bouwlagen en een oppervlakte tussen 171 en 182 vierkante meter, met op de gelijkvloerse verdieping de leefruimte en keuken, op de eerste verdieping slaapkamers met badkamer en helemaal boven onder het dak de masterbedroom en een en suite badkamer. Dit zijn huizen met zowel een private achtertuin aan een kruiwagenpad als een zuidgericht terras dat aansluiting vindt bij het groene binnengebied.”

De verkoopprijs start op 275.000 euro zonder kosten voor een eenslaapkamerappartement van ongeveer 65 vierkante meter. Vanaf vrijdag 9 juni staat de webstek online met daarop de vanafprijzen per type. Daar kun je ook de plannen downloaden. Fides hoop het woonproject in de loop van 2025 te kunnen opleveren.

www.hofberlamuze.be