Nieuws Mechelen Protime geeft medewerkers een dag per jaar voor vrijwilligerswerk

Protime geeft medewerkers een dag per jaar voor vrijwilligerswerk

Protime geeft medewerkers een dag per jaar voor vrijwilligerswerk

Werknemers van Protime krijgen een dag per jaar om aan vrijwilligerswerk te doen, zonder dat ze daar vakantie voor moeten nemen. Het softwarebedrijf dat recent naar Mechelen verhuisde, wil zo niet alleen een steentje bijdragen aan de maatschappij, maar ook zijn werknemers gemotiveerd en betrokken houden.

De medewerkers van Protime kunnen zelf het goede doel kiezen. Met dit project, dat de naam ‘Time for Society’ kreeg, geeft het bedrijf in totaal 350 betaalde dagen cadeau aan de maatschappij.

“We zien het als onze verantwoordelijkheid om tijd en aandacht te schenken aan minder gelukkigen in de maatschappij”, zegt Peter s’Jongers, ceo van Protime. “Dit initiatief kwam er op vraag van onze werknemers; zij willen niet alleen in hun job een verschil maken, maar ook daarbuiten, in de initiatieven die ze steunen en waar ze zich verbonden mee voelen. Ze halen hier voldoening uit en voelen zich daarom extra betrokken bij hun organisatie. Dat is wat we als Great Place To Work hiermee onder andere willen bereiken.”

Vrijwilligerswerk in vaccinatiecentra

Verschillende Protimers gingen al helpen in de regio’s in ons land die door de watersnood werden getroffen. Ook populair waren de vaccinatiecentra.

Medewerker Jordi Bruynseels ging helpen bij zo’n vaccinatiecentrum: “Naast mijn werk als hardware analyst bij Protime, ben ik mede-eigenaar van Brouwerij De Bock. Omdat restaurants en cafés een tijdlang dicht waren, en dus geen bier nodig hadden, kreeg de brouwerij het hard te verduren. Om zo snel mogelijk terug naar het normale leven te kunnen én een steentje bij te dragen aan de samenleving, leek het vaccinatiecentrum me ideaal.”

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.