Nieuws Mechelen PTS gaat alweer bouwen

PTS gaat alweer bouwen

PTS gaat alweer bouwen

MECHELEN – Recent opende PTS Mechelen met het STEM-gebouw een nieuwe vleugel op haar campus. Om een antwoord te bieden aan de uitbreiding van het STEM-aanbod en de groei van de school plant de school een verdere uitbreiding met de bouw van een nieuw blok. Het moet plaats bieden aan 200 leerlingen en biedt ruimte aan STEM- en technieklokalen. De ontwerpopdracht werd gegund aan Hasa Architecten.

De bouw van het nieuwe blok maakt deel uit van het meerjarenplan van PTS Mechelen om de richtingen techniek en wetenschappen verder uit te breiden. In dat kader werd recent blok I, een splinternieuw STEM-gebouw, geopend. De geplande nieuwbouw van blok G sluit zowel functioneel als architecturaal aan op blok I, wat een uitdaging is omdat er rekening moet gehouden worden met beperkte inplantingsruimte en een blinde muur waartegen het nieuw blok moet aanleunen.

Het architectenbureau ontwerpt daarom een slank gebouw waarbij er langs één zijde gestreefd moet worden naar een optimale lichtinval. Hasa Architecten uit Muizen, met in hun team Cenergie NV (technieken en EPB) en Bas bvba (stabiliteit), zullen dit project in goede banen leiden. Het architectenbureau heeft reeds ervaring met de bouw van scholen.

Het gebouw, met ruimte voor 200 leerlingen, zal plaats bieden aan leslokalen, een sanitaire blok, een fietsenstalling met eigen ingang aan een verkeersvriendelijke straat, een zeer grote, groene speelplaats en een ruime refter met bijhorende keuken waar de leerlingen tijdens de lessen gezondheid en voeding producten vanuit de schooltuin kunnen verwerken.

De provincie Antwerpen zal 3.729.000 euro in dit bijzondere schoolgebouw investeren.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.