Nieuws Mechelen Quares Facility Management nu ook actief in hotelsector

Quares Facility Management nu ook actief in hotelsector

Quares Facility Management nu ook actief in hotelsector

radissonQuares is aangesteld als Technical Facility Manager voor de Belgische hotelportfolio van de Duitse investeringsmaatschappij Union Investment. Momenteel bevat deze portfolio de hotels Motel One en de Radisson Blu Royal in Brussel. Dankzij deze aanstelling breidt Quares Facility Management, dat reeds actief is binnen retail, kantoren en logistiek, zijn dienstverlening verder uit  naar de hotelsector.

Motel One en Radisson Blu Royal  hebben een gezamenlijke oppervlakte van 37.700m²  en 771 kamers, verscheidene meeting rooms, restaurants, wellness en parkings.

Als Technical Facility Manager staat Quares in voor het technisch beheer dat tot de verantwoordelijkheid behoort van de eigenaar, en eveneens voor het controleren van het technisch beheer dat toebehoort aan de uitbater.

Aansluitend is Quares verantwoordelijk voor de budgettering van het onderhoud en de daarmee gepaard gaande investeringen, waarbij duurzaamheid en identificatie van kostoptimalisaties een must zijn.

De hotelportfolio van Union Investment bevat 43 hotels verspreid over 17 grote steden in Europa en vertegenwoordigt een waarde van 2,3 miljard euro (12.500 kamers) of 646.000m² in oppervlakte.

De hotelindustrie is zeer complex, waardoor groei enkel verwezenlijkt kan worden door een actief management, sterk partnership en een wederzijds vertrouwen tussen de investeerder en de hoteluitbaters.  De waarde van een hotel is namelijk rechtstreeks gelinkt aan het commercieel succes van de uitbater.

Om dit actief management te versterken, heeft Union beslist om een Technical Facility Manager per land aan te stellen ter ondersteuning van hun Asset Managers. In België werd dat dus Quares.

Reageer op dit bericht

Onderneming

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.