Nieuws Mechelen Recordjaar voor Robojob

Recordjaar voor Robojob

Recordjaar voor Robojob

HEIST-OP-DEN-BERG – 2021 was voor RoboJob een absoluut topjaar. Nooit eerder wist de Belgische specialist in CNC-automatisering zoveel robotsystemen te verkopen en te installeren. Corona heeft heel wat in een stroomversnelling gebracht, al brengt het virus ook nieuwe uitdagingen met zich mee.

RoboJob, internationaal marktleider in CNC-automatisering, heeft het afgelopen jaar alle records verpulverd. Dat heeft het onder meer te danken aan een versnelde vraag naar CNC-automatisering, én aan internationale uitbreiding.

“Sinds anderhalf jaar hebben we een flinke toename in het aantal aanvragen en bestellingen kunnen vaststellen,” vertelt CEO Helmut De Roovere. “Daar is Corona natuurlijk niet vreemd aan. Onze klanten beseffen dat we nog wel even met dit virus zullen moeten leven, maar ze willen er niet van afhankelijk zijn. Met onze robotsystemen reiken we hen een helpende hand.”

Om aan de vraag te blijven voldoen, werd met Damien Petit een extra verkoper aangetrokken voor de Franse markt. Het commercieel team van RoboJob telt ondertussen 9 verkopers. Niet enkel in België, Nederland of West-Europa is de vraag flink toegenomen. RoboJob stak dit jaar de oceaan over en startte een samenwerking op met Fusion OEM in de Verenigde Staten. “Ook daar gaat het allemaal veel sneller dan verwacht,” aldus De Roovere. “Met Fusion OEM hebben we een fantastische partner die de markt goed kent. Het maakt dat de opstart enorm vlot is verlopen en de bestellingen ook daar de verwachtingen flink overtreffen.”

Met de nieuwe, meer compacte versie van de Tower zet RoboJob nu ook volop in op het meer geavanceerde deel van de markt. “Vooral in de Benelux merken we dat onze klanten al verder staan in hun visie op automatisering. Werkstukbelading is prima voor velen, maar anderen eisen nog meer autonomie op de machine. Daarom hebben we eind vorig jaar ook de nieuwe, kleinere versie van onze Tower gelanceerd. Daarmee bieden we nu 72 uur autonome verspaning aan, en we merken nu al dat de interesse enorm is.”

Toch brengt corona ook heel wat nieuwe uitdagingen met zich mee, vooral in de Supply Chain. “Op dit moment is de vraag voor tal van componenten veel groter dan het aanbod. Prijzen stijgen en wachttijden lopen op. Als marktleider genieten we gelukkig van een goede samenwerking met onze leveranciers, en kunnen we tekorten tot een minimum te beperken.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.