Nieuws Mechelen Regio Rivierenland gaat samenwerken rond sociale tewerkstelling

Regio Rivierenland gaat samenwerken rond sociale tewerkstelling

Een delegatie van schepenen van de 10 betrokken gemeenten

Regio Rivierenland gaat samenwerken rond sociale tewerkstelling

BORNEM – BONHEIDEN – DUFFEL – HEIST-OP-DEN-BERG – LIER – MECHELEN – PUTTE – PUURS-SINT-AMANDS – SINT-KATELIJNE-WAVER – WILLEBROEK – Tien lokale besturen uit regio Rivierenland slaan de handen in elkaar om de sociale economie extra te ondersteunen en uit te breiden, maar ook om de link en doorstroom te versterken richting de reguliere economie. Dat doen ze via de oprichting van de Interlokale Vereniging Regie Sociale Economie Rivierenland.

De 10 gemeenten die zich hebben verenigd zijn Bornem, Bonheiden, Duffel, Heist-op-den-Berg, Lier, Mechelen, Putte, Puurs-Sint-Amands, Sint-Katelijne-Waver en Willebroek. Zij maken de komende jaren samen een speerpunt van sociale economie en maatschappelijk verantwoord ondernemen.

“De sector sociale economie is cruciaal om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt kansen te geven en hun talenten te ontwikkelen. Met dit samenwerkingsverband willen we deze sector extra ondersteunen, maar ook de brug maken richting de reguliere economie. In onze regio zijn er vandaag al heel wat ondernemers maatschappelijk betrokken en bieden zij bijvoorbeeld ruimte voor individueel maatwerk en trajectbegeleiding voor mensen die voorheen een afstand hadden tot de arbeidsmarkt. We willen nog meer werkgevers in onze regio overtuigen om een punt te maken van maatschappelijk verantwoord ondernemen”, geeft voorzitter Luc Van Houtven mee. “Bij elke gemeente zit heel wat lokale ervaring die andere besturen kan inspireren. Bovendien kunnen we door samen te werken ook een ruimer netwerk aanspreken van ondernemers die actief zijn binnen de sociale maar ook de reguliere economie. Elke gemeente kent zijn lokale ondernemers het beste”, besluit Van Houtven.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.