Nieuws Mechelen Restaurant Tinèlle ontvangt bieraward voor uitstekende foodpairing

Restaurant Tinèlle ontvangt bieraward voor uitstekende foodpairing

Restaurant Tinèlle ontvangt bieraward voor uitstekende foodpairing

MECHELEN – Het Mechelse sterrenrestaurant Tinèlle van Ken Verschueren heeft een bieraward gewonnen. De Cornet Beer & Food Pairing Award 2022 heeft hij te danken aan de uitstekende foodpairing met bier.

De award werd door Peer Swinkel, CEO van Royal Swinkels Family Brewers, uitgereikt op de 21ste editie van het Bierpassieweekend. De jury quoteerde op basis van verschillende criteria zoals bierkaart, motivatie van de pairing, schenktechniek, glaswerk, presentatie en het kader. “Samen met de jonge talentvolle sommelier Maya Janssens wordt er bij Tinèlle volop op bier ingezet”, klinkt het in de verklaring van de jury.

Wim Swinnen, culinair journalist en biergastronomie-expert, gooit met bloemen naar de chef. “Ken Verschueren is een smaaktovenaar pur sang. Zijn immense vakmanschap, welhaast bovenmenselijke gedrevenheid, onvoorwaardelijke keuze voor topproducten en verschroeiende passie voor bier leiden tot een onvergetelijke gastronomische belevenis”, klinkt het.

Chef Verschueren zelf is opgetogen met de erkenning. “We geven bier hier een volwaardige plaats en bekijken wat we in de toekomst nog meer kunnen doen. We hebben ook een mobiele tap in het restaurant waarmee we van tafel naar tafel kunnen gaan. Zelf ben ik onder andere een groot liefhebber van geuzebieren.”

Zo combineren ze bij Tinèlle onder andere een cannelloni van noordzeekrab met roze pompelmoes, lavas, zoetzure venkel en jus van krab met een Oude Geuze Vandervelden 137 Years van Oud Beersel.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.