Nieuws Mechelen Robojob verduidelijkt Industrie 4.0

Robojob verduidelijkt Industrie 4.0

Robojob verduidelijkt Industrie 4.0

RoboJob, specialist in de automatisering van CNC-machines uit Heist-op-den-Berg, lanceert een whitepaper over Industrie 4.0. “Uit vragen van onze klanten blijkt duidelijk dat ze vaak niet precies weten wat de termen Industrie 4.0, de vierde industriële revolutie, smart factories of slimme fabrieken betekenen. Met deze whitepaper willen we daar duidelijkheid over scheppen”, zegt Helmut De Roovere, CEO van RoboJob.

Industrie 4.0 en aanverwante termen zijn de jongste jaren gemeengoed geworden in het taalgebruik van ondernemers en beleidsmakers. Wat dat precies betekent voor een toeleverancier in de maakindustrie of in de CNC-sector, wil RoboJob met deze whitepaper verduidelijken.

Er valt volgens RoboJob wel degelijk wat te zeggen over Industrie 4.0. “Absoluut,” aldus Helmut De Roovere. “De Duitse overheid lanceerde Industrie 4.0 in het begin van dit decennium als antwoord op de vervaarlijke achteruitgang van de secundaire sector. Het gaat dus echt wel over de maakindustrie.”

Industrie 4.0 verwijst naar de samensmelting van de digitale wereld en de industrie. Sommigen spreken zelfs van de vierde industriële revolutie. De bedrijven van de (nabije) toekomst – de zogenaamde smart factories – kenmerken zich door een verder doorgedreven digitalisering waarbij alle machines van het productieproces met elkaar in verbinding staan en onderling communiceren. Een voorbeeld: freesmachines zullen niet langer beladen worden door arbeiders, maar door slimme robots.

De voordelen van deze innovaties zijn volgens RoboJob talrijk: hogere efficiëntie, productiviteit en flexibiliteit, die op hun beurt leiden tot kostenbesparingen, hogere rendementen en een verhoogde werkvreugde bij de operatoren. Zij kunnen zich immers meer en meer toeleggen op het creatieve deel van de job terwijl de machines en robots het repetitieve, fysieke deel voor hun rekening nemen.

RoboJob stelt de whitepaper Industrie 4.0 in de maakindustrie beschikbaar op haar website www.robojob.eu. Iedereen – en dus niet enkel de klanten van RoboJob – kan er de whitepaper gratis downloaden.

Reageer op dit bericht

Onderneming

Gerelateerde berichten

Onderneming

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.