Nieuws Mechelen RoboJob zet stap naar de USA

RoboJob zet stap naar de USA

RoboJob zet stap naar de USA

HEIST-OP-DEN-BERG – Nadat het zich in Europa marktleider mag noemen met meer dan 1.000 installaties, zet RoboJob de stap richting de Verenigde Staten. RoboJob ging een nieuw partnerschap  aan met Fusion OEM. Net als RoboJob is Fusion OEM een bekroonde CNC-systeemintegrator voor robots, gericht op het automatiseren van machinebelading voor CNC-draai- en freesmachines om zo de productiviteit te verhogen.

Wat ooit begon als een visionair nevenproject van Helmut De Roovere en zijn voormalige studievriend Luc De Ceuster in 2007, is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een waar succesverhaal. Tot 2010 leidde Helmut De Roovere een toeleverbedrijf voor draai- en freeswerk in België, toen hij besefte dat er dingen drastisch moesten veranderen om zijn bedrijf te laten overleven in een globale economie. Zijn firma had het aantal bestellingen zien afnemen en jongeren toonden geen interesse meer in een job als CNC-operator. In plaats van te hopen op betere tijden, keerde Helmut – een werktuigbouwkundig ingenieur en ondernemer – terug naar zijn roots en werkte hij samen met zijn vriend Luc De Ceuster aan de ontwikkeling van een prototype van een flexibele, compacte, intelligente en volledig gestandaardiseerde robotautomatisering in de garage van zijn ouderlijke woning. Na de lancering van het prototype in 2010 verkocht het bedrijf al snel zijn eerste robots.

10 jaar later heeft RoboJob 60 mensen in dienst, biedt het een uitgebreide productportfolio aan in de automatisering van kleine en middelgrote series en heeft het al meer dan 1.000 robots over de hele wereld geïnstalleerd. In 2020 opende het zijn nieuw gebouwde technologiecentrum in Lehrensteinsfeld, in het hart van de Duitse maakindustrie. “De focus is altijd Europa geweest”, legt CEO Helmut De Roovere uit. “Toch hebben we onze robots geïnstalleerd in meer dan 30 landen in Europa, Azië, Australië en de VS. In de afgelopen jaren hebben we een grote toename gezien in aanvragen van Amerikaanse bedrijven. Dit bracht ons ertoe de mogelijkheden te onderzoeken om ook de Amerikaanse markt te benaderen. En zo kwamen we in contact met Fusion OEM.”

Het verhaal van Fusion OEM lijkt heel erg op dat van RoboJob. Net als Helmut De Roovere runt oprichter en CEO Craig Zoberis al jaren een toeleverbedrijf voor draai- en freeswerk. Hij erkende ook de voordelen van CNC-automatisering en begon zijn eigen oplossingen voor CNC-draai- en freesmachines te ontwikkelen om zo de productiviteit te verhogen. “We hebben zoveel gemeenschappelijk”, zegt Craig Zoberis. “We waren op zoek naar een geschikte partner om de Amerikaanse markt in CNC-automatisering verder te laten groeien, en kwamen eigenlijk al een paar RoboJob-installaties tegen. We waren erg onder de indruk van de technologie en nu kruisen onze wegen elkaar weer.”
Fusion OEM en RoboJob gaan nu een samenwerking aan om gezamenlijk de RoboJob Turn- en Mill-Assist Series aan te bieden in de Verenigde Staten.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.