Nieuws Mechelen RURANT zoekt landbouwers die willen samenwerken met Antwerpse ondernemers

RURANT zoekt landbouwers die willen samenwerken met Antwerpse ondernemers

RURANT zoekt landbouwers die willen samenwerken met Antwerpse ondernemers

KONTICH – EMBLEM – Landbouwers en ondernemers zijn een perfectie match volgens RURANT.  Daarom gaat de organisatie op zoek naar boeren uit de omgeving van Antwerpen en bedrijven uit het stadscentrum. Samen worden zij de zogenaamde A-ploeg, om samen te werken, ervaringen uit te wisselen, win-win’s te creëren, …

Karen Van de Eikenhoeve in Kontich baat samen met haar man en haar ouders een melkveehouderij uit. “Vroeger verdween onze melk in de anonimiteit. Door onze melk te verwerken tot heerlijke, lokale zuivel, en deze via de korte keten te vermarkten, breng ik de consument weer wat dichter bij de landbouw. Ik ontvang regelmatig berichten van klanten die van mijn bereidingen genoten hebben. Dat geeft me een een enorme boost. Maar de weg die we bewandelen is niet de gemakkelijkste. Daarom zoek ik restaurants en handelaars in de stad die niet alleen mijn hoevezuivel, maar ook mijn verhaal willen verkopen”, legt Karen uit.

Nieuwe afzetmarkten vinden, diensten verbreden, je bedrijf vernieuwen,… het is geen evidentie. “Daarom hebben wij de A-ploeg opgericht. De stad Antwerpen bruist van ondernemerszin. Op een steenworp afstand wonen en werken heel wat ondernemers die maar al te graag met een frisse blik en veel goesting de handen in elkaar willen slaan met een landbouwer uit de buurt”, zegt Laura van Selm van RURANT.  “Omgekeerd kunnen stedelijke ondernemers de ervaring, vaardigheden, producten of zelfs accommodatie van een nabij gevestigde boer vaak erg goed gebruiken.”

Op www.a-ploeg.be stellen deelnemende boeren en matchmakers zich uitgebreid voor. Je vindt er ook alle info.

 

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.