Nieuws Mechelen Schepen van Bonheiden wordt voorzitster van Pidpa

Schepen van Bonheiden wordt voorzitster van Pidpa

Schepen van Bonheiden wordt voorzitster van Pidpa

BONHEIDEN – Mieke Van den Brande, eerste schepen van Bonheiden, volgt Eddy Huyghe op als voorzitter van waterbedrijf Pidpa. Huyghe was voorzitter sinds 2001.

De beslissing van de raad van bestuur om Mieke Van den Brande aan te duiden als opvolgster van Eddy Huyghe is genomen op 16 oktober en de aanstelling treedt in voege na de algemene vergadering van Pidpa op 18 december

Mieke Van den Brande is 44 jaar, gehuwd en moeder van twee kinderen. Zij is juriste en eerste schepen in Bonheiden, bevoegd voor openbare werken, infrastructuur, cultuur en jubilarissen.

“Op de eerste plaats wil ik mijn voorganger bedanken”, aldus Mieke Van den Brande. “Eddy was de afgelopen jaren heel intensief betrokken bij de ontwikkeling van Pidpa van een eerder traditionele watermaatschappij naar een integraal waterbedrijf.”

Riolering

“Pidpa zal voortdurend in beweging blijven, met een hart voor haar klanten, vennoten en werknemers. We hebben de ambitie om de sterke dienstverlening van vandaag nog verder te optimaliseren en ook in de toekomst een eerlijke prijs te garanderen voor onze producten. Daarnaast willen wij onze rioleringsactiviteiten verder uitbreiden. Gesteund door de vele positieve reacties over hoe Pidpa haar rol invult binnen het rioleringsbeheer, willen we ook andere gemeenten overhalen om te kiezen voor Pidpa.”

Het rioleringsverhaal groeide uit tot een succesverhaal, met 34 gemeenten, goed voor 638.000 klanten, waar voor 100 miljoen euro investeringen zijn gerealiseerd. Voor 40 miljoen euro aan investeringen zijn in uitvoering en voor 148 miljoen euro investeringen zijn ingepland.

Pidpa is al meer dan 100 jaar het waterbedrijf van de provincie Antwerpen. In 2019 moeten de aangesloten steden en gemeenten hun vertrouwen hernieuwen in Pidpa.

“Wij zijn ervan overtuigd dat zij zich bij deze keuze zullen laten leiden door hun positieve ervaringen met Pidpa: een jarenlange constructieve samenwerking waarbij Pidpa zich heeft getoond als een betrouwbare partner met voldoende innovatief vermogen op maat van vennoot en klant”, aldus Mieke Van den Brande.

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.