Nieuws Mechelen Scholen krijgen gloednieuwe auto’s van BMW: leerlingen van VTI Lier kunnen sleutelen aan cabrio

Scholen krijgen gloednieuwe auto’s van BMW: leerlingen van VTI Lier kunnen sleutelen aan cabrio

Foto: Guy Delforge

Scholen krijgen gloednieuwe auto’s van BMW: leerlingen van VTI Lier kunnen sleutelen aan cabrio

BORNEM, LIER – In het opleidingscentrum van BMW Group Belux in Bornem kregen zeven scholen donderdag de sleutel van een gloednieuwe BMW of MINI. BMW wil de leerlingen van deze scholen zo laten kennismaken met de nieuwste autotechnologie en meer jongeren warm maken voor technische opleidingen. In twee jaar schonk de autobouwer dertig nieuwe wagens aan scholen, goed voor een waarde van bijna 1,5 miljoen euro.

Niets dan blije gezichten bij de leraars en directeurs van de technische scholen die donderdag op bezoek waren in het opleidingscentrum van BMW Group Belux in Bornem. Ze kregen dan ook uit handen van hun lokale dealer de sleutels van een gloednieuwe BMW of MINI. Op de parking stonden verschillende types te blinken, zelfs een paar cabrio’s. “Wij maken de selectie van de wagens niet”, zegt technical training coördinator Charles Deboeck van BMW. “Dat gebeurt in de hoofdzetel in München. Overigens gaat het om meer dan een auto schenken. We geven de scholen begeleiding en tellen de volledige technische informatie ter beschikking.” Deboeck had ook nog goed nieuws voor de scholen, want vanaf volgend jaar schenkt BMW ook motorfietsen aan technische scholen.

 

Deze zomer waren 130 leraars en leerlingen van driehonderd technische scholen uit heel België te gast op de BMW Summer School, waar ze inzicht kregen in de nieuwste technologische snufjes. “Samenwerking met de scholen is een win-winsituatie”, zegt Deboeck. “Zo kunnen leerlingen en leerkrachten aan de slag met nieuw didactisch materiaal en tegelijk krijgt de sector beter opgeleide leerlingen die sneller aan de slag kunnen.’’

VTI Lier

Een van de scholen die een BMW kreeg is het VTI uit Lier. “Natuurlijk zijn wij heel blij met deze auto”, zegt leraar Erik Moyens van het VTI. “Het gaat niet alleen om de auto, maar we krijgen toegang tot alle informatie. Dat gaat van het kunnen opzoeken van technische gegevens, diagnose kunnen stellen, informatie krijgen over alle nieuwe onderdelen, nieuwe knowhow leren, het is fantastisch dat je dat als school aangereikt krijgt.”

 

“We zijn een school met zowat 450 leerlingen in technisch en beroepsonderwijs”, zegt Stefan Serneels, technisch directeur van het VTI. “Auto blijft een grote opleiding binnen onze school, ze is de jongste jaren ook nog gegroeid. Binnen de nieuwe leerplannen kunnen jongeren een vooropleiding krijgen via de opleiding elektriciteit en er zijn behoorlijk wat leerlingen die daar bewust voor kiezen. Dat is ook een beetje logisch als je ziet dat er steeds meer elektrische wagens komen.”

 

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.