Nieuws Mechelen Simple comme Bonjour lanceert collectie rouwjuwelen

Simple comme Bonjour lanceert collectie rouwjuwelen

Inneke Goyvaerts

Simple comme Bonjour lanceert collectie rouwjuwelen

MECHELEN – Simple comme Bonjour is het bedrijf van meester goudsmid Inneke Goyvaerts (37) en haar man, de bekende Mechelse ondernemer Maarten Tordoir (36). Met ‘Près de toi’ lanceert het Mechelse ambachtelijk sieradenlabel een unieke rouwjuwelencollectie. Het gaat om fijne en elegante juwelen met asverwerking en vingerafdrukken.

Het idee voor de rouwjuwelencollectie groeide toen de grootvader van Inneke stervende was. “Hij was zijn leven lang meubelmaker geweest. Daarom was hij heel fier dat ik iets met mijn handen deed. Ik wou iets van hem vereeuwigen. Niet iets om op de kast te plaatsen of op te hangen, maar om elke dag subtiel dicht bij mij te dragen. Iets waar ik hem kon voelen. Zo ontstond het idee om zijn vingerafdruk te verwerken in een juweel. Op basis van de verloren-was-techniek ontwikkelde ik zelf een procedé. Het resultaat was verbluffend. Elk littekentje kon je in het juweel voelen.”

Veel mensen vonden dit zo waardevol dat Inneke niet veel later startte met de creatie van rouwjuwelen voor klanten. In het gamma zitten ook juwelen waarin as van een overledene verwerkt is. “Iedereen kent wel de kokertjes met assen, maar die zijn heel opvallend. Daarom bedacht ik een subtiel bolletje. Er is veel vraag naar. Ik wil de mensen zelf laten kiezen wat ze willen: een gravure in eigen handschrift, asverwerking of een keuze tussen types goud, texturen en verschillende stenen.. Ik wil geen honderd keer hetzelfde juweel maken.” Naast de collectie kan je ook een eigen ontwerp in het atelier laten maken.

 

De juwelen gaan een leven lang mee en kunnen zelfs generaties later nog doorgegeven kan worden. De rouwjuwelen worden uit 14 karaat goud gesmeed. De (edel)stenen die verwerkt worden, zijn briljant, diamant, smaragd, robijn en saffier. Het gaat steeds om natuurlijke, niet bijgekleurde stenen. Assen en vingerafdrukken worden subtiel verwerkt.

Ondertussen creëert Inneke al bijna 20 jaar unieke juwelen met een verhaal. Haar echtgenoot  Maarten Tordoir buigt zich over de zakelijke kant. Inneke is als meester goudsmid het creatieve brein. Zij komt uit een warm nest van zelfstandigen en begon reeds als kind met het creëren van juwelen. Wat begon als een kleine uitspatting om Innekes studies als goudsmid te financieren groeide uit tot een succesvolle ambachtszaak.

simplecommebonjour.net

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.