Nieuws Mechelen Sint-Katelijne-Waver zoekt marktkramers

Sint-Katelijne-Waver zoekt marktkramers

Sint-Katelijne-Waver zoekt marktkramers

SINT-KATELIJNE-WAVER – Op zondag 10 oktober organiseert de gemeente Sint-Katelijne-Waver (H)eerlijk Katelijne op domein Roosendael. Dat is een markt die eerlijke en lokale duurzame handel promoot. Daarvoor is ze nog op zoek naar marktkramers met groenten, fruit of een ander streekproduct.

“(H)eerlijk Katelijne is een initiatief van onze trekkersgroep Fair Trade, de werkgroep die opkomt voor eerlijke handel bij ons – de korte keten – en in het zuiden”, vertelt Sarah De Keyser, schepen bevoegd voor Fair Trade. “Fair Trade of eerlijke handel omvat veilige en menswaardige arbeidsomstandigheden, een correcte verloning, duurzaamheid enzovoort. Op die manier willen we ook onze lokale handelaars de steun geven die ze verdienen.”

“(H)eerlijk Katelijne valt niet toevallig in de Week van de Fair Trade. Sint-Katelijne-Waver is immers een FairTradeGemeente. Samen met de trekkersgroep werken we aan een actieplan om die titel eer aan te doen. Onze handelaars en tuinders in het hart van de groentestreek weten beter dan wie ook hoe belangrijk de korte keten voor onze gemeente is. Dat zetten we tijdens (H)eerlijk Katelijne graag in de verf bij het brede publiek, zodat inwoners en bezoekers van onze gemeente weten welke lekkere producten hier allemaal te vinden zijn.”

www.skw.be/heerlijk-katelijne

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.