Job interview small

Sixie is start-up voor 60-plussers

BORNEM – HEIST-OP-DEN-BERG – MECHELEN - LIER – De start-up Sixie zal 60-plussers die na hun loopbaan toch willen doorwerken, aan een tijdelijke opdracht helpen. “Veel 60-plussers willen doorwerken, maar hebben het gevoel dat ze hebben afgedaan. Wij willen dat hun ervaring, netwerk en  passie opnieuw kan mee tellen. Voor hen zoeken we - op basis van wat ze willen - een tijdelijke opdracht”, zeggen oprichters Axel Ronse, Pieter Marechal en Elisabeth Meuleman. Drie politici die elkaar naast de politiek vonden. 

“Te vaak wordt de ervaring, de expertise en het netwerk van 60-plussers na hun actieve loopbaan overboord gegooid en zijn ze afgeschreven op de werkvloer. Uiteraard zijn er mensen die niet willen doorwerken maar tegelijk zijn er zovelen die hun talent en expertise nog willen gebruiken. Die groep willen we bereiken met onze start-up Sixie. Wij willen 60-plussers koppelen aan bedrijven of publieke besturen die zoeken naar ervaring, kennis en tijdelijke versterking”,

zeggen Meuleman, Marechal en Ronse.

Sixies kunnen zich eenvoudig registreren op www.sixie.be. Daar geven ze aan wat ze graag willen doen. Meteen daarna worden ze uitgenodigd voor een gesprek en worden hen uitdagende tijdelijke opdrachten voorgesteld.

“Wij zien ook dat veel sixies zich niet bewust zijn van het feit dat hun ervaring nog een enorme meerwaarde kan betekenen. Hun ervaring is nochtans goud waard voor veel bedrijven en publieke besturen. We richten ons op dit onontgonnen terrein. Sixie wil de matchmaker zijn”, zegt Pieter Marechal.

Naast Elisabeth Meuleman, Pieter Marechal en Axel Ronse is ook talent placement bedrijf Accent mede-oprichter van Sixie. “Toen Elisabeth, Pieter en Axel bij ons langs kwamen, waren we onmiddellijk gewonnen voor het idee. Ook Accent is een frontrunner in vernieuwende HR-projecten. De droom van Accent luidt niet voor niets ‘we will embrace every talent and spark joy in their lives’. Onze focus ligt altijd op talent en dat past perfect bij de visie van Sixie”, zegt Rika Coppens, CEO van House of HR, de holding waar ook Accent deel van uitmaakt.

De jonge onderneming heeft een opmerkelijk board of advisors, met Fons Leroy (ex-directeur VDAB), Claire Tillekaerts (directeur FIT), Conny Vandendriessche (oprichter ACCENT), Peter Vyncke (voormalig ondernemer van het jaar), Karel Van Eetvelt (voormalig CEO van UNIZO), Mieck Vos (voormalig directeur VVSG) en Philippe Muyters (gewezen minister van werk).