Nieuws Mechelen Sluis Klein-Willebroek krijgt nieuw bedieningsgebouw

Sluis Klein-Willebroek krijgt nieuw bedieningsgebouw

Sluis Klein-Willebroek krijgt nieuw bedieningsgebouw

Nieuw bedieningsgebouw KleinWillebroekOm de dienstverlening aan de pleziervaart en de werkomstandigheden van het bedieningspersoneel verder te verbeteren, bouwt Waterwegen en Zeekanaal NV (Willebroek) vanaf deze week een nieuw bedieningsgebouw bij de sluis van Klein-Willebroek.

Het bouwwerk zal worden opgetrokken op de betonnen oeververdediging aan de afwaartse kant van de sluis (kant Rupel) naast de ontmoetingsruimte De Kapel. De werken starten deze week met de inrichting van de werf. In een eerste fase wordt een deel van de betonnen oeververdediging waarop het gebouw komt, ontmanteld, wat gepaard kan gaan met geluidshinder. Na deze werken zal het gebouw zelf worden opgetrokken. Vanaf september kan vervolgens de bedieningsinstallatie van de sluis, die zich momenteel op de andere oever van het kanaal bevindt, worden verhuisd en volgen de verdere afwerkingen.

Het ontwerp van het architectenbureau Arch&Teco oogt functioneel en modern. De buitenzijde van het gebouw zal worden bekleed met Cortenstaal, wat het een robuust en duurzaam uitzicht zal geven en een boeiend contrast zal opleveren met het historische Sashuis en De Kapel. De grote glaspartijen zullen de binnenvaartbegeleiders van W&Z bovendien een beter zicht verschaffen op de sluis en de omgeving.

Als alles verloopt zoals gepland, zullen de werken klaar zijn rond de start van het toeristisch seizoen van 2017. De kostprijs van de bouwwerken bedraagt 365.875,72 euro.

Reageer op dit bericht

Onderneming

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.