Nieuws Mechelen Spin-off van Mechelse Calidos pakt personeelstekort in ziekenhuizen aan

Spin-off van Mechelse Calidos pakt personeelstekort in ziekenhuizen aan

Team n Time - Team Jan 23 Team n Time team

Spin-off van Mechelse Calidos pakt personeelstekort in ziekenhuizen aan

DRONGEN, MECHELEN – Team n Time, een jonge onderneming en spin-off van het oorspronkelijk Mechelse Calidos, heeft tijdens een financieringsronde 650.000 euro opgehaald. De jonge ondernemers uit Gent maken de werking in de ziekenhuizen efficiënter door hun technologie.

Team n Time, dat een spin-off is van het Mechelse Calidos, maakt een oplossing waarmee ziekenhuizen de beschikbaarheid van hun personeel beter kunnen afstemmen op de sterk variabele zorglast. Daarmee biedt het ook een oplossing aan voor het nijpend personeelstekort dat niet van vandaag op morgen opgelost zal zijn.

“Daarom is het zo belangrijk om zorgzaam en zuinig om te springen met de zeer schaarse middelen”, zegt Brecht Thijs, CEO van Team n Time. “Ruim 40% van de zorglast in ziekenhuizen is onvoorspelbaar”, weet hij. “Afdelingshoofden moeten het vandaag stellen met beperkte info die ze krijgen op de werkvloer en ad hoc planningen in spreadsheets.”

Beschikbaarheid afstemmen

Team n Time destilleert objecieve informatie uit beschikbare data en presenteert ze in een overzichtelijk dashboard. Zo kan het ziekenhuis uur na uur de beschikbaarheid van het personeel afstemmen op de schommelingen in de zorglast. “Cruciaal is dat we geen bijkomende administratieve last bezorgen aan het reeds overladen ziekenhuispersoneel”, voegt hij toe.

Dankzij leden van BAN Flanders, The Harbour en Vlaio rondde Team n Time een financieringsronde af ter waarde van 650.000 euro. Dit kapitaal helpt de jonge Vlaamse onderneming om zijn product te verfijnen en extra omzet te genereren om zo de cruciale brug te slaan naar grotere investeerders.

Mechelse Calidos 

Team n Time is een spin-off van het Mechelse Calidos, sinds 2006 ontwikkelaar van IT-oplossingen voor de ziekenhuissector. Bij de overname van Calidos door OCTO REEF in 2018, was het voor de partners duidelijk dat Team n Time succesvol zou zijn. De eerste versie wist op korte tijd zes grote ziekenhuizen te overtuigen.

ERA Global sales

En ook te toekomst ziet er goed uit. In februari trekt het team naar New York. “We werden geselecteerd om deel te nemen aan de ERA Global sales accelerator in samenwerking met Scaleup Vlaanderen”, voegt Brecht Thijs nog toe.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.