Nieuws Mechelen Sportinne lanceert trainingsprogramma’s voor zwangere vrouwen

Sportinne lanceert trainingsprogramma’s voor zwangere vrouwen

Foto byNouchka

Sportinne lanceert trainingsprogramma’s voor zwangere vrouwen

HEIST-OP-DEN-BERG – Sportinne biedt in samenwerking met Straffe Mama’s trainingsprogramma’s aan op maat van vrouwen die verantwoord willen sporten tijdens en na de zwangerschap en/of na de bevalling.  Sportinne werd in 2014 opgericht door Tinne Vanhove en heeft een vaste stek aan de Werftsesteenweg.

De zwangerschapstraining is de eerste verantwoorde groepstraining die zich op (toekomstige) moeders richt. Onder begeleiding wordt er gewerkt aan een sterke core, het versterken van de bekkenbodemspieren en ademhalingstechnieken. “Veel vrouwen beseffen niet dat verkeerd trainen tijdens of na de zwangerschap kan leiden tot blijvende lichamelijke klachten. Gemiddeld een op de vier volwassen vrouwen heeft last van klachten aan de bekkenbodem, zoals ongewild urineverlies tijdens inspanningen. En drie op de tien vrouwen houdt aan de eerste zwangerschap een lichte diastase (wijking van de buikspieren) over. Een doorsnee personal trainer of coach heeft weinig tot geen kennis over zwangerschap en bewegen, simpelweg omdat het niet aan bod komt in de reguliere sportopleidingen”, legt Tinne Vanhove uit.

Bij Sportinne zijn Tinne Vanhove en Terry Ivanova gecertificeerde personal trainers met een specialisatie in zwangerschap. Blijven sporten tijdens de zwangerschap heeft vele voordelen. De conditie loopt minder snel terug, minder last van zwangerschapskwalen zoals misselijkheid, lage rugpijn, vermoeidheid,  zuuroprispingen en bandenpijnen, een verlaagde kans op zwangerschapsdiabetes en een kortere bevalling omdat je fitter en sterker bent.

Om een goede begeleiding te bieden, werkt Sportinne samen met kinesisten, vroedvrouwen en een diëtistenteam. Het aanbod zwangerschapstraining bestaat uit individuele begeleiding en groepstrainingen zoals het Power Mama programma en de Buggy Bootcamp.

www.sportinne.be/powermama

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.