Nieuws Mechelen Springbok heeft nieuwe co-CEO

Springbok heeft nieuwe co-CEO

Sammy Colson

Springbok heeft nieuwe co-CEO

MECHELEN – De Mechelse Springbok groep groeit snel. Eind vorig jaar werden de Nederlandse digitale agencies Yourzine en SearchResult overgenomen. De integratie van die nieuwkomers in goede banen leiden is één van de redenen waarom Sammy Colson werd aangetrokken als co-CEO naast Kim Verhaeghen.

Voor Sammy is het na 7 jaar Yadera en Teamleader een terugkeer naar de bureauwereld. Zelf omschrijft hij het als thuiskomen. De komst van Sammy Colson is een nieuwe stap in het realiseren van de ambitie van de Springbok groep: het sterkste digitale bureau van de Benelux worden door betekenisvolle data-gedreven experiences te creëren voor nationale en internationale klanten.

Sammy was al aandeelhouder sinds de overname van Rise + Shine in 2019. Op 1 maart heeft hij nu de stap gezet naar een actieve rol als co-CEO. Daarmee krijgt de Springbok groep iemand aan het hoofd voor wie helder en transparant bedrijfsmanagement altijd een kritische succesfactor geweest is. “In mijn managementaanpak ligt de klemtoon op efficiëntie en data als motor voor de groei van een organisatie. Dat is een visie die rechtstreeks uit de SaaS-wereld komt”, vertelt Sammy. “Ik wil op basis van data kijken naar wat er echt gebeurt in een agency. Vanuit die kennis kun je dan objectieven bepalen, processen stroomlijnen en rapporteringen op punt zetten. Dat is cruciaal, zeker als je samenwerkt met een private equity partner. De communicatiesector hinkt op dat vlak wat achterop en ik wil bij Springbok aantonen dat het anders kan.”

Sammy’s managementvisie is een rechtstreeks gevolg van zijn ervaringen bij Yadera, een bedrijfsbeheer-applicatie toegespitst op reclamebureaus, digital agencies en IT-bedrijven, die hij in 2014 samen met een partner opstartte. Toen de Springbok groep aanklopte met het aanbod van co-CEO beschouwde Sammy dat als het moment om de opgedane inzichten zelf in praktijk te brengen.

Kim Verhaeghen is bijzonder blij met de komst van Sammy als co-CEO naast hem. “De buy en build strategie van Springbok groep met onze private equity partner Indufin is niet alleen gefocust op snel groeien. Wij willen een stabiele, geïntegreerde groep uitbouwen die als groep meerwaarde geeft voor onze teamleden en klanten. De kennis en ervaring van Sammy gaat ons daarbij helpen. Bovendien creëert die stabiliteit en integratie ook een aangenamere, betere werkplek voor het team. Ook dat is cruciaal voor een sterke groep waar mensen centraal staan.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Mechelen
Mechelen

BDO werkt samen met Exact Online

MECHELEN - Accountancy dienstverlener BDO, met onder andere een kantoor in Mechelen, gaat samenwerken met softwareontwikkelaar Exact om real-time accountingdiensten… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.