Nieuws Mechelen Stad Mechelen verstuurt digitale aanslagbiljetten naar ondernemingen

Stad Mechelen verstuurt digitale aanslagbiljetten naar ondernemingen

Stad Mechelen verstuurt digitale aanslagbiljetten naar ondernemingen

MECHELEN – Vanaf nu verstuurt de stad Mechelen aanslagbiljetten en facturen digitaal naar eBox. Dat doen ze voor burgers én ondernemingen die er zelf de voorkeur aan geven om hun documenten digitaal te ontvangen. Stad Mechelen werkt hiervoor samen met Cipal Schaubroeck en met Digitaal Vlaanderen.

Vicky Vanmarcke, schepen voor burgerzaken en dienstverlening, is enorm ambitieus. “We timmeren non-stop aan de stad van de toekomst, aan het Mechelen van morgen. We zetten daarbij volop in op digitalisering. Zo organiseren we onze dienstverlening efficiënter, maar natuurlijk ook op maat van de burger en de Mechelse ondernemer. Als volgende stap in deze digitale transformatie van Stad Mechelen kan diegene die dat wenst zijn aanslagbiljetten en facturen vanaf nu ook digitaal in zijn eBox ontvangen. Van de 7335 aanslagbiljetten worden er nu 929 of 13% verstuurd via eBox.”

Schepen Marina De Bie, verantwoordelijk voor digitalisering en de slimme stad, vindt deze werkwijze een stap vooruit. “Als stad zorgen we er zo voor dat we groener én efficiënter kunnen werken. Er moeten immers minder aanslagbiljetten worden afgedrukt, en ze kunnen vlot digitaal worden verstuurd. De burger vaart er wel bij omdat hij uiteindelijk in controle blijft en de communicatie met de stad kan afhandelen, exact zoals hij dat wenst. We brengen deze vernieuwing in samenwerking met Cipal Schaubroeck en met Digitaal Vlaanderen. Zij zorgen er immers voor dat onze toepassing voor belastingen netjes integreert met Mijn Burgerprofiel en met de Magda-documentendienst, zodat wij naadloos documenten aan de burger kunnen bezorgen.”

Barbara Van Den Haute, Administrateur-Generaal van Digitaal Vlaanderen, is trots er samen met Cipal Schaubroeck voor te kunnen zorgen dat de Mechelse burger en ondernemingen vanaf vandaag aanslagbiljetten en aanmaningen via eBox en Mijn Burgerprofiel kan ontvangen. Digitaal Vlaanderen is een geëngageerde, klantgerichte businesspartner voor Vlaamse overheidsdiensten en lokale overheden.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.