Nieuws Mechelen Stad ondersteunt vijf ondernemers die dromen van overstap naar circulaire economie

Stad ondersteunt vijf ondernemers die dromen van overstap naar circulaire economie

Foto: Stijn Van de Sande

Stad ondersteunt vijf ondernemers die dromen van overstap naar circulaire economie

MECHELEN – De stad Mechelen wil ondernemers uit de regio helpen om stappen te zetten in de richting van een circulaire economie. Vijf ondernemingen krijgen in samenwerking met consultancybureau Switchrs een transformatietraject op maat aangeboden waarmee ze hun project kunnen realiseren.

Nog tot en met 19 juni kunnen bedrijven zich inschrijven voor de oproep ‘Sluit de Cirkel’ van de stad Mechelen. De stad gaat daarmee op zoek naar ondernemingen die een dienst of product willen ontwikkelen dat bijdraagt aan de transitie naar een circulaire economie. Projecten in de voedings-, textiel-, meubel-, interieur-, bouw- en verpakkingssector komen in aanmerking voor een transformatietraject op maat.

“Door de economische omstandigheden hebben steeds meer ondernemingen interesse in circulaire economie”, zegt schepen van Duurzaamheid Patrick Princen (Vld-Groen-m+). “Die overgang willen we graag stimuleren. Daarom krijgen de indieners van de vijf beste ideeën een gratis begeleiding door Switchrs, een consultancybureau met expertise in het begeleiden van ondernemers in hun overstap naar circulaire producten of diensten.”

Circulair ondernemersloket

“Overheden hebben volgens ons de belangrijke taak om een context te creëren waarin de circulaire economie kan bloeien”, zegt schepen van Economie Greet Geypen (Vld-Groen-m+). “Wij willen onze verantwoordelijkheid nemen en een voortrekkersrol opnemen nu circulaire economie zich nog in een experimentele fase bevindt. Dat doen we via deze ondersteuning, maar ook via het circulair ondernemersloket waar iedereen met een circulaire droom advies kan aanvragen.”

www.mechelen.be/call-sluit-de-cirkel

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.