Nieuws Mechelen Stad verhuurt historisch gebouw als kantoorruimte

Stad verhuurt historisch gebouw als kantoorruimte

Schepenen Anciaux en Geypen met op de achtergrond het Sjampetterke

Stad verhuurt historisch gebouw als kantoorruimte

MECHELEN – De Tinelsite is volop in transformatie. De drie historische gebouwen van de Rijkswachtkazerne zijn grotendeels behouden gebleven. Eén daarvan – Sjampetterke – gaat de stad als kantoorruimte verhuren.

De herontwikkeling van de Tinelsite is bijna voltooid. De site bestaat uit een mix van woningen, appartementen, stadspark, museum en een bibliotheek. Verschillende gebouwen zijn reeds bewoond, anderen zijn nog in volle opbouw.  Ondergronds is er een ruime parking voorzien.

Het Sjampetterke is een kleiner voormalig kazernegebouw dat midden op de Tinelsite staat en fungeert als in- en uitgang voor voetgangers voor de ondergrondse Tinelparking, met trap, lift en ticketautomaat. In dit gebouw is eveneens kantoorruimte voorzien. De stad gaat de kantoorruimte met berging en twee ondergrondse parkeerplaatsen, te huur aanbieden.

“Het is de bedoeling dat er op de Tinelsite een groot aantal functies een plek krijgen. De site is uitgegroeid tot een aangename verblijfplaats in een stadspark, op wandelafstand van het centrum. De nieuw te verhuren kantoorruimte zal nog voor nog eens extra dynamiek zorgen in de wijk”, zegt schepen Koen Anciaux, schepen van Gebouwen en Eigendommen.

“We hebben het Sjampetterke een tweede leven gegeven door het deels te behouden en deels te herbouwen. Het pand heeft een kantoorruimte op het gelijkvloers en een kantoorruimte op de eerste verdieping met sanitair en kitchenette op de eerste verdieping. Daarnaast zijn er twee  ondergrondse parkeerplaatsen en een ondergrondse berging. Het gebouw is bijna huurklaar. Enkel de eerste schilderlaag in de kantoorruimtes dient nog aangebracht te worden”, weet Greet Geypen, schepen van Stadsontwikkeling.

De kantoorruimte op het gelijkvloers is 17,6 m² groot. De tweede kantoorruimte bevindt zich op de eerste verdieping en heeft een oppervlakte van 41,6 m². Bijkomend beschikt de eerste verdieping over een mini-keuken, een berging, een wc en is het bereikbaar via de lift. Aan het gebouw werden ook twee parkeerplaatsen in de ondergrondse parking toegewezen. Daarnaast bezit het pand een berging op niveau -2 met een oppervlakte van 18,1 m². Het gebouw kan enkel verhuurd worden als kantoorruimte, het pand kan nooit als hoofverblijfplaats beschouwd worden. Het contract heeft een verhuurtermijn van maximaal 9 jaar. De toewijzing van de huurder gebeurt in januari. De huurovereenkomst gaat vanaf 1 april 2022 van start.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.