Nieuws Mechelen Start-To-Lead begeleidt startende leiders

Start-To-Lead begeleidt startende leiders

Start-To-Lead begeleidt startende leiders

KEERBERGEN – Fabienne Renders van TalentMakers uit Keerbergen begeleidt met Start-to Lead© startende leidinggevenden. Zij is ervan overtuigd dat leiderschap kan worden aangeleerd.

Start-to-Lead leert je in 12 weken hoe je succesvoller kan zijn als leidinggevende. “Ik heb het online traject ontwikkeld omdat ik geloof in het belang van goed leidinggeven en waarachtige communicatie”, vertelt Fabienne Renders. “Eén van de belangrijkste redenen waarom mensen hun ontslag geven, is hun manager. Goed leiderschap is essentieel voor de motivatie, de productiviteit en het werkgeluk van een team.”

Fabienne Renders heeft meer dan twintig jaar ervaring in Human Resources Management en werkte de laatste twaalf jaar als Learning & Development consultant. Uit haar ervaringen op de werkvloer groeide het idee voor Start-to-Lead. “Mensen denken dat leiders zo geboren worden, maar dat klopt niet”, zegt Fabienne. “Leiderschap kan je leren, het is een set van vaardigheden. Van startende leidinggevenden wordt zoveel verwacht, maar vaak krijgen ze weinig of geen ondersteuning en ontbreekt een goed rolmodel. Start-to-Lead© wil hen helpen om te groeien en succesvol en gelukkig te zijn in hun rol van leider.”

Online

Het leertraject bestaat uit 6 modules met 23 videolessen, aangevuld met podcasts, praktische oefeningen, inspirerende gedachten, samenvattingen van managementboeken, een online community en een maandelijkse onlinesessie waarin deelnemers live vragen kunnen stellen. 

“Ik geloof sterk in levenslang leren, en dankzij het internet is dat makkelijker dan ooit”, zegt Fabienne. “Een onlineprogramma heeft als voordeel dat je overal kan leren wanneer je agenda het toelaat. Tijdens of na het werk, op een zonnig terras, in je pyjama. Ik merk dat deze formule sterk aanslaat bij de doelgroep. Als leidinggevende heb je weinig tijd en flexibel leren biedt een oplossing.”

Start-to-Lead© van Talentmakers uittesten, kan met een gratis proefabonnement van 2 weken. Een deel van de opbrengst van Start-to-Lead© gaat naar Bednet, synchroon internetonderwijs voor zieke kinderen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.