Nieuws Mechelen Starter: Akiba, het moederschip voor ‘geeks’

Starter: Akiba, het moederschip voor ‘geeks’

Karsten Fouquaet en Wouter Van Rymenants (foto's: Joren De Weerdt)

Starter: Akiba, het moederschip voor ‘geeks’

MECHELEN – Vandaag opent Akiba in de Mechelse Bruul zijn vierde winkel. Akiba noemt zichzelf het moederschip voor liefhebbers van imported candy, manga, kawaii goodies, Japanse collectibles, gachapon en UFO Catchers.

Het doel van de keten is om de fun en de sfeer van Akihabara, het district in Tokio dat bekend staat om zijn arcadehallen, maid cafés en manga-, anime- en gachaponwinkels, naar het westen te halen. Na een winkel in het centraal station van Antwerpen, in de Diestsestraat in Leuven en in de Stationsstraat in Sint-Niklaas opent Akiba zijn vierde vestiging in de Bruul.

De winkels liggen vol met poppetjes, knuffels en andere merchandise van bekende animatiereeksen en strips. Maar je kan er ook terecht voor Japans en Amerikaans snoepgoed en frisdranken met speciale smaken.
“De snoep en sommige producten trekken vooral kinderen aan, terwijl studenten dan weer meer interesse hebben in de verzamelfiguren of pluche knuffels. Zij zijn ook vaker bezig met cosplay, waarbij ze zich verkleden als hun favoriete personage. Maar we hebben ook veel klanten van mijn generatie. Die mensen zijn opgegroeid met de eerste Japanse videogames”, legt stichter Karsten Fouquaet (41) uit in Gazet van Antwerpen.

Via zijn job als gamejournalist kwam Fouquaet, die in Puurs-Sint-Amands woont, in contact met de typische producten van de Japanse popcultuur, zoals animatiereeksen en strips. Na een bezoek aan Japan besloot hij hier een winkel te openen die zich focust op die specifieke doelgroep. Naast zaken uit de Japanse cultuur biedt Akiba ook een aantal specifieke Amerikaans producten aan.

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.