Nieuws Mechelen Starter van de week: Aeroplane leert bedrijven virtual reality kennen

Starter van de week: Aeroplane leert bedrijven virtual reality kennen

Starter van de week: Aeroplane leert bedrijven virtual reality kennen

Virtual, augmented en mixed reality: naast het entertainmentgehalte kunnen ze bij bedrijfsvoering nuttige informatie opleveren. Het Mechelse Aeroplane schakelt in tal van ontwikkelingstrajecten bij businessklanten deze technologieën nu in. “Dat gaat van productontwikkeling en salestools tot visualisaties en marktonderzoek”, leggen zaakvoerders Yassine Abid en Marc Van Strydonck uit.

Aeroplane heeft reeds gewerkt voor de auto-, retail- en medische sector en merkt hoe langer, hoe meer, dat deze technologieën zeer breed toepasbaar zijn. Net daarom besteedt de jonge onderneming ook aandacht aan lezingen rond het gegeven en haar toepassingen.

“Potentiële klanten hebben dan al wel van de technologieën gehoord, maar beseffen vaak niet wat ze voor hen specifiek kunnen betekenen. Die boodschap willen we dus naast onze werking actief overbrengen.” De technologieën kunnen niet alleen worden ingeschakeld bij het verwerven van inzichten, maar werken ook kostenbesparend.

Vennootschap

Binnen Aeroplane zijn Yassine Abid en Marc Van Strydonck niet alleen de zaakvoerders. Samen met Achilles Design uit Mechelen behoort het duo ook tot de vennoten van het bedrijf. “Yassine en ik hebben vijf jaar lang voor het productontwikkelingsbedrijf Achilles Design gewerkt. Als industrieel ingenieurs hielden we ons al enige tijd bezig met virtual reality en zagen we dat deze technologie ons kon helpen met onze eigen trajecten rond productontwikkeling”, vertelt Marc Van Strydonck. De toepassing werd toen voornamelijk gebruikt om prototypes te valideren, vooraleer ze echt werden gebouwd. “We voelden aan dat de toepassingsmogelijkheden heel breed waren en besloten dan ook het bedrijf op te richten.”

Aeroplane streeft ernaar om bedrijven te overtuigen van de efficiëntie en het nut van virtual, augmented en mixed reality. “Onze deuren staan dan ook altijd open om een demo te geven”, klinkt het. Zelf gaan de zaakvoerders nog verder onderzoeken waar de technologieën in een ontwikkelingstraject meerwaarde kunnen bieden. “En op termijn willen we vooral uitgroeien, met meer medewerkers, tot een vaste waarde binnen Vlaanderen.” Tot slot is Aeroplane nog bezig met het ontwikkelen van eigen producten die het bedrijf in de nabije toekomst op de markt wil brengen.

Meer info over starters vindt u op onze overzichtspagina.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.