Nieuws Mechelen Starter van de week: Designers van House Raccoon openen winkel

Starter van de week: Designers van House Raccoon openen winkel

Starter van de week: Designers van House Raccoon openen winkel

MECHELEN – Anneleen Durnez en Nathan Noëth van House Raccoon openen half mei een eerste fysieke winkel in een historisch pand in de Guldenstraat in Mechelen. Het wordt een studio shop waar je niet alleen de hele collectie zal kunnen kopen maar ook alle producten meteen zal kunnen laten maken in de kleuren of terrazzo die je zelf wil én dezelfde dag nog kan meenemen naar huis.

House Raccoon is een jong design label dat interieurdecoratie en gifts maakt van exclusieve kwaliteit. Het is hun missie om te inspireren tot verandering, de wereld groener te maken en je te laten lachen. Al hun producten worden volledig met de hand gemaakt in België in een sociale werkplaats in Lier. Voor elk verkocht product wordt er minstens een boom geplant.

Apotheker en IT-consultant
House Raccoon bestaat sinds 2017 en werd opgericht door het koppel Anneleen Durnez en Nathan Noëth. Anneleen werkte tot dan als apotheker en Nathan als IT-consultant. Ze begonnen in 2017 met het maken van betonnen potjes in hun appartement. Van hun appartement ging het naar een garage, dan naar de schuur van de grootouders, naar souterrain van 100 m² om tot slot in de sociale werkplaats in Lier te belanden waar dagelijks 3 à 5 mensen voor hen aan de slag zijn.

100 winkels in 9 landen
De producten die ze maken worden verkocht via een webshop en door een 100-tal winkels in negen landen. Maar met de winkel in Mechelen willen Anneleen en Nathan dichter naar de mensen komen. “We willen een plek bieden waar je al onze producten op één plaats kan ontdekken. Tegelijk zijn we een van de weinige merken die nog echt produceren in België. We zien op termijn een verschuiving van massaproductie naar op maat gemaakte items. Of zelfs items door de klant zelf gemaakt, in workshops. Zo kunnen klanten ter plaatse op maat gemaakte decoratie of cadeaus kiezen in de kleur van hun muur. Voor sommige producten zal dat zelfs al in een tweetal uur klaar zijn”, zegt Anneleen.

Studio Shop
Het is ook op die manier dat ze met hun Studio Shop het verschil willen maken. Zoals je bij de verfwinkel kan binnenwandelen om de kleur van je muur te kiezen, zal je bij House Raccoon kunnen binnenwandelen om de kleur van je interieurdecoratie te kiezen.  Verder zal er een workshopruimte aanwezig zijn waar er workshops worden gegeven om terrazzo-onderzetters te maken. Het geheel wordt aangevuld met heel wat plantjes zodat mensen niet met lege potten naar huis moeten.

Crowdfunding
De nieuwe winkel  is een sociaal, duurzaam en creatief verhaal dat ze samen met zoveel mogelijk mensen willen waarmaken. Daarom heeft House Raccoon een crowdfunding opgestart. het doel is 10.000 euro. Halen ze meer op dan ze verder dan het basisconcept en voegen ze nog veel meer beleving toe aan hun nieuwe winkel.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.