Nieuws Mechelen Starter van de week: E-bis geeft leasingfietsen een tweede leven

Starter van de week: E-bis geeft leasingfietsen een tweede leven

Willem Beeck van E-bis

Starter van de week: E-bis geeft leasingfietsen een tweede leven

MECHELEN – De afgelopen jaren kwamen er duizenden – vooral elektrische – leasingfietsen op de markt. Het nieuwe Mechelse bedrijf E-bis geeft fietsen die einde leasing zijn een tweede leven. Ze worden eerst door het Fietsatelier gereviseerd om ze daarna opnieuw te verkopen met garantie.

De meeste fietsleasing contracten lopen af na drie jaar. In die drie jaar krijgt de fiets regelmatig een professioneel onderhoud. Aan het einde van de termijn wordt de fiets ofwel overgenomen door de werknemer ofwel terug aangeboden aan de leasingfirma. Het zijn de fietsen die terug komen bij de leasingmaatschappij die door E-bis worden overgenomen. Alle onderdelen die eventueel beschadigd zijn worden vervangen en de fiets wordt volledig gereviseerd. Dat gebeurt door de technici van het Fietsatelier. Zij zijn tewerkgesteld in de sociale economie en worden in het Fietsatelier klaargestoomd voor de reguliere arbeidsmarkt.

“Wij vonden het belangrijk om kansen te geven aan deze mensen”, zegt Willem Beeck. Hij is samen met Benjamin Van den Bon de bedenker van dit vernieuwende concept. “De gereviseerde fietsen gaan nog jaren mee. De fiets krijgt dus een tweede leven. Bovendien kunnen mensen een kwaliteitsvolle elektrische fiets kopen voor minder dan de helft van de nieuwprijs. Onze E-bis fietsen worden verkocht in het Fietsatelier op de Battelsesteenweg in Mechelen.”

E-bis is een samenwerking tussen sociale werkgever vzw Ecoso en Blusser, de vennootschap van Benjamin en Willem. Binnen E-bis doet Ecoso de hele logistiek, zoals het ophalen van de fietsen bij de leasingmaatschappijen, het reviseren en de verkoop in het Fietsatelier. Benjamin Van den Bon en Willem Beeck doen de commerciële en administratieve kant van de zaak.

Ook voor de leasemaatschappijen is het concept van E-bis een goede zaak. “Door de samenwerking met E-bis kunnen wij onze fietsen een tweede leven geven. Ondertussen hebben we 15.000 leasefietsen in beheer en komen er af en toe ook fietsen terug door bijvoorbeeld een werknemer die uit dienst gaat of een werknemer die zijn fiets niet overneemt na de leaseperiode. E-bis ontzorgt ons in dit verhaal en is een waardevolle partner. Ze halen de fietsen op, herstellen ze volledig en zo kunnen ze opnieuw in de markt gezet worden”, zegt Joep Kempen, CEO van leasingmaatschappij Cyclis.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Sint-Katelijne-Waver
Sint-Katelijne-Waver

Maanhoevebad zoekt uitbater

SINT-KATELIJNE-WAVER - Het gemeentebestuur van Sint-Katelijne-Waver is op zoek naar een uitbater voor het Maanhoevebad en de bijhorende cafetaria. Het… Lees meer