Starter van de week: Eerste Ethiopisch restaurant in Mechelen

MECHELEN – Vorige week opende restaurant Abyssinia zijn deuren. Abyssinia is een nieuw Ethiopisch restaurant op de Tervuursesteenweg in Mechelen. Zaakvoerders Tim Schuurman en Alem Danhene, die reeds succes kenden met een Ethiopische takeaway, maken met de opening hun droom waar.  Het nieuwe restaurant is telkens van vrijdag tot en met zondag open.

De meeste mensen hebben al kennis gemaakt met Chinese, Thaise of Spaanse gerechten, maar de Afrikaanse keuken is nog veel minder ingeburgerd. Restaurant Abyssinia hoopt daar verandering in te brengen. Van pittige Ethiopische stoofschotels op basis van kip, lams- of rundvlees tot heerlijk gezonde groenteschotels en een kruidig visgerecht, het kan er allemaal.

Tim Schuurman en Alem Danhene leerden elkaar elf jaar geleden kennen en in die jaren is de Ethiopische keuken een gedeelde passie geworden. Een passie die ook een uitlaatklep was voor het moeilijke werk dat ze beiden in de zorgsector deden en doen. In november 2020 ging het koppel van start met een Ethiopische takeaway.

“Er was nog geen aanbod van Ethiopische maaltijden in Mechelen. We hebben dat daarom eerst voorzichtig uitgetest of er wel voldoende vraag naar was. Dit bleek gelukkig het geval en we kregen veel positieve reacties, zodat we nu de volgende stap zetten. Aangezien restaurant Ten Zuiden de activiteiten stopzette, hebben we niet getwijfeld om het pand over te nemen. Hier kunnen wij onze klanten nog beter in de watten leggen. Takeaway blijft uiteraard nog altijd mogelijk. Daarnaast verhuren we traiteurmateriaal voor familiefeesten of kleine evenementen tot 40 personen”, zeggen Tim Schuurman en Alem Danhene.

Aangezien beiden er nog een andere job op nahouden is het restaurant telkens open op vrijdag, zaterdag en zondag vanaf 18 uur. Abyssinia laat je kennismaken met een grote variëteit aan authentieke Ethiopische gerechten om uw vingers bij af te likken.

Ook schepen van Economie Greet Geypen is tevreden met de komst van het nieuwe restaurant. “Ondanks de coronaproblematiek zien we dat veel ondernemers een nieuwe zaak openen in Mechelen. Dit zorgt voor een belangrijke dynamiek in onze stad. Recent opende in de wijk Tervuursesteenweg, Bardok de deuren. Met Abyssinia komt er nu een nieuw trekpleister voor de buurtbewoners bij”.

Abyssinia is het eerste Ethiopisch restaurant in Mechelen en biedt plaats aan zo’n 30 gasten. www.abyssiniarestaurant.be