Nieuws Mechelen Starter van de week: fotograaf verkoopt thee en koffie

Starter van de week: fotograaf verkoopt thee en koffie

Marc Vanraes

Starter van de week: fotograaf verkoopt thee en koffie

PUURS – Een fotograaf die nu ook kwaliteitskoffie en thee verkoopt. De naam van de nieuwe zaak van Marc Vanraes draagt dan ook de voor de hand liggende naam: FOTHEE.

Fothee is een van de vele nieuwe zaken die het afgelopen jaar hun deuren openden in het kernwinkelgebied in Puurs. De Hoogstraat, het Dorpshart, de Botermarkt en de H. Hartplaats vormen samen het winkelcentrum van Puurs. Er zijn zo’n zeventig zaken.

Fotograaf Marc Vanraes is al 13 jaar een vaste waarde in de Hoogstraat in Puurs. Hij heeft er zijn fotostudio en woont ook boven zijn zaak. In december 2020 besloot hij om zijn passie voor koffie en thee te volgen en Fothee te openen, een gezellige koffie- en theebar.

“Ik wou dit eigenlijk al lang doen. Dat ik er nu pas mee begon, dat zal wel door mijn midlifecrisis komen zeker”, lacht hij. Vanraes merkte dat er steeds minder vraag is naar professionele fotografen. Iedereen neemt tegenwoordig foto’s met zijn smartphone, fotoalbums bestaan haast niet meer fysiek maar staan gewoon op sociale media zoals Instagram of Facebook. “Het was dus nu of nooit, ook al blijf ik de twee combineren. Je merkt wel dat de middenstand in Puurs de afgelopen tijd echt begint ‘door te breken’. De aanpak van de gemeente helpt daar wel bij. Er ziin subsidies voor mensen die met een nieuwe zaak willen starten of hun bestaande zaak verbouwen. Ik heb ook gebruik gemaakt van de subsidie.”

Marc verkoopt speciale thee’s en koffies. Hij kijkt er naar uit om op zondag high tea’s te organiseren in Puurs. “Ik wil de mensen verwennen in een huiselijke sfeer. Momenteel doe ik take away, maar dat slaat niet echt aan in Puurs.”

Reageer op dit bericht

Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Duffel
Duffel

Huisartsen openen wijnwinkel

DUFFEL – In de Kiliaanstraat in Duffel openden huisartsen Willy Holsters (69) uit Duffel en Guy Peeters (64) uit Koningshooikt… Lees meer