Hop Pastry small Foto: Dirk Vertommen

Starter van de week: Hop Pastry, Mechelse macarons gemaakt door topchefs

MECHELEN – Stephanie Plas (30), Taha Oulichki (26) en David Hoeck (29) zijn de drie mensen achter Hop Pastry. Naast hun andere activiteiten besloten ze om hun vakkennis en passie te gebruiken om de lekkerste macarons te maken.

Elk team heeft een manusje van alles nodig. Dat is bij Hop Pastry Stephanie Plas. Zij is de creatieve dame die zorgt voor de look en feel van het merk tot en met het praktische. Ze maakt de HOP-ervaring compleet als Concept Designer. Doordeweeks ontwikkelt ze bouwkundige plannen voor openbare gebouwen en doet ze onderzoek naar Sociale en Circulaire Architectuur.

Taha Oulichki is de Culinary Chef van het team. Hij werkte ruim 4 jaar bij Chef Piet Huysentruyt in het sterrenrestaurant Likoké in Zuid-Frankrijk. Als hij geen nieuwe smaken voor de HOP-snoepjes creëert, kan je hem vinden in verschillende restaurants in heel Vlaanderen, waar hij als freelance chef-kok werkt en zijn vaardigheden elke dag ontwikkelt.

David Hoeck is de patissier van Hop Pastry. Hij dompelt zich al meer dan 10 jaar onder in de culinaire keuken en creëert smaakvolle desserts. Hij werkte bij The Glorious, onder leiding van Chef Johan Raes. Het was in dit restaurant waar Taha en David elkaar voor het eerst ontmoetten, de rest is geschiedenis. Als hij niet voor HOP aan het bakken is, zet David zijn passie voort bij Restaurant The Chick, Mechelen.

Het idee voor de macarons kwam er toen de chefs door de coronacrisis zonder werk zaten. HOP staat voor Hoeck-Oulichki Pastry. De chefs maken de macarons op hun vrije dag. Ze maken daarvoor gebruik van de keuken van restaurant The Chick waar ze allebei werken.

Hop Pastry heeft een webshop waar iedereen hun lekkernijen kan bestellen. De macarons afhalen kan op zondag en op maandag in The Chick, of je kan ze thuis geleverd krijgen.

www.hoppastry.be