Marjan De Gieter (2)

Starter van de week: Marjammie specialiseert zich in themataarten

MECHELEN – In september 2019 zette Marjan De Gieter haar eerste stappen als ondernemer met haar zaak Marjammie. Toch noemt ze zichzelf nog steeds een starter want door de coronacrisis komt alles nu pas echt op gang. Marjammie specialiseert zich in het bakken en decoreren van speciale taarten. Nochtans was Marjan een jaar geleden nog werkzaam in de farmaceutische sector.

Marjan De Gieter is doctor in de Scheikunde. Tot vorig jaar werkte ze als technisch schrijver bij een farmaceutisch bedrijf. “Toch wou ik al van jongs af bakker op patissier worden. Ik ging scheikunde studeren en ik deed dat graag omdat ik een aantal inspirerende docenten had. Toch bleef mijn liefde voor het bakken altijd aanwezig.”

Na jarenlange avondcursussen baktechnieken en patisserie gevolgd te hebben, zei ze haar job in de farmaceutische sector vaarwel om zich helemaal toe te leggen op haar uit de hand gelopen hobby. Via het starterslabo begon ze een zaak als patissier. Voorlopig heeft ze nog geen fysieke winkel en speelt alles zich af in haar keuken. Op termijn is het wel de bedoeling om ook een winkel te openen in Mechelen.

Omdat Marjan natuurlijk weet dat er in het Mechelse al veel patissiers en taartenbakkers zijn, specialiseerde ze zicht vanaf dag een op speciale verzoeken. Vele van de taarten die ze maakt zijn ware kunstwerken. Ze boetseert figuren, voorwerpen, gebouwen uit glazuur. Alles helemaal volgens de wensen van de klant.

“Wat de meest speciale taarten zijn die ik al gemaakt heb. Ik heb onlangs nog een Tomorrowlandtaart gemaakt. Ik dacht eerst de decors na te maken, maar dat was iets te tijdrovend. Ik heb het dus bij de vlag gehouden. De meest speciale is wellicht de ‘gender reveil taart’ die ik het voorbije weekend mocht leveren. De mensen die ze bestelt hebben verwachten een baby. Ze kennen zelf het geslacht nog niet maar vroegen aan de gynaecoloog om het onder gesloten omslag aan mij te bezorgen. Wanneer ze morgen de taart aansnijden zal die aan de binnenkant een bepaalde kleur hebben waaruit ze het geslacht kunnen afleiden. Aan de buitenkant is er niks van te merken.”

Volgens Marjan is er veel vraag naar speciale taarten op maat en is ze er van overtuigd dat ze met Marjammie een gat in de markt kan opvullen. “Ik kan met deze themataarten mijn creativiteit helemaal kwijt. Mensen kunnen trouwens ook terecht bij mij voor gluten- en/of lactosevrije taarten. Al blijft het ook de bedoeling om in de toekomst ook andere patisserie aan te bieden. Maar ik zal er altijd wel een eigen toets aan geven, bijvoorbeeld met speciale smaken.”

https://www.instagram.com/marjammie.be/