Nieuws Mechelen Starter van de week: Mil Agency is een ‘modellenbureau’ voor honden

Starter van de week: Mil Agency is een ‘modellenbureau’ voor honden

Elien De Herdt en Mila

Starter van de week: Mil Agency is een ‘modellenbureau’ voor honden

MECHELEN – In het najaar van 2020 startte Elien De Herdt (32) met Mil Agency. Met haar bureau wil Elien honden en hun baasjes in contact brengen met adverteerders. Je zou Mil Agency dus kunnen omschrijven als een modellenbureau voor honden.

Alles begon toen Elien een Instagram account maakte voor haar eigen hond de kortharige teckel Mila. Binnen de kortste keren had Mila – vandaar ook de naam Mil Agency – meer dan 10.000 volgers. Dat ontging ook de fabrikanten van hondenvoeding en andere attributen niet. Ze namen contact op met Elien en Mila werd op slag beroemd.

Dat is niet eens overdreven als je weet dat Mila al ‘likes’ kreeg van onder andere Billie Eilish, Reese Whiterspoon en Justin Bieber. Elien, die in het dagelijkse leven bij TUI werkt, kwam op het idee om ook andere honden en hun baasjes te helpen die als ‘influencer’ wilden fungeren. Mil Agency was geboren. Voor Elien waren het haar eerste stappen als zelfstandig ondernemer.

Na negen maanden is Mil Agency al actief in onder andere Groot-Brittannië, Nederland, Frankrijk, Monaco, Italië en natuurlijk ook in… Hollywood. Mila zelf heeft al meer dan 23.000 volgers en was tijdens het televisieprogramma De Mol, het ‘gezicht’ van de publiciteit van Corona Direct Verzekeringen. Naast het begeleiden van honden en hun baasjes zijn er nog een aantal andere activiteiten uitgebouwd door Mil Agency. Zo werkt het bedrijf samen met kunstenaars die portretten maken van honden, al dan niet met hun baasje, er is een kleine webshop met allerlei leuke artikelen voor honden, er loopt een exclusieve samenwerking met een Mexicaanse hondenlijn en je kan een GIF-file of zelfs een animatiefilmpje laten maken van je eigen hond.

Elien wil in eerste instantie vooral hondeneigenaars helpen. Zo vind je op de website een map waar baasjes alle mogelijke info vinden over alles wat met honden te maken heeft. In de toekomst wil Mil Agency een aantal evenementen organiseren zoals bijvoorbeeld een modedefilé voor honden met hun baasje of leuke uitstappen met honden.

www.mil-agency.com

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.