Starter van de week: turnleerkracht Nick Diddens wordt traiteur in bijberoep
HEFFEN - Nick Diddens (30) is niet alleen leerkracht lichamelijke opvoeding, hij heeft ook een passie voor koken. Na lang… Lees meer
HEFFEN – Begin december startte Christoph Kemel (36) in Heffen met zijn nieuwe zaak Nissen Pastry. Nissen Pastry werkt zonder fysieke winkel en wil vooral speciale en custom made taarten leveren aan bakkers.
Nissen Pastry is genoemd naar de familienaam van de vriendin van Christoph. Voor Christoph is het niet zijn eerste stap als ondernemer. Hij heeft al bijna 20 jaar ervaring in de horeca. Zo is hij een van de drijvende krachten achter Jarheads, een bedrijfje dat gezonde maaltijden in bokaals levert aan bedrijven. Bovendien heeft hij in Antwerpen nog een tacorestaurant Dia de los tacos.
“Wat ik met Nissen Pastry doe, is geen standaard Belgische patisserie. Ik focus vooral op smaakcombinaties, mousses en speciale technieken. Sinds ik in 2003 afstudeerde is er enorm veel veranderd. Er zijn nieuwe technieken en zeer geavanceerde en dure toestellen. Dat maakt het voor de doorsnee bakker ook moeilijker om met alles mee te zijn. Daarom wil ik vooral aan de slag gaan als toeleverancier voor bakkers. Al kunnen particulieren uit de regio hier natuurlijk ook hun patisserie bestellen”, vertelt Christoph.
Kemel werkte onder andere voor de bekende Brussels patissier Herman Van Dender en ook bij de chocolatier Wittamer in Brussel was hij in dienst.
“Met Nissen Pastry ben ik officieel gestart voor de zomer maar door de coronaperikelen ben ik pas écht gestart in december. Voorlopig doe ik alles vanuit onze eigen keuken. Ik concentreer mij op custom made taarten en op speciale dingen. Als er bijvoorbeeld iemand een taart wil voor 150 personen, dan kan ik die maken. We zorgen er wel altijd voor dat de bakkers waarvoor ik werk hun eigen exclusieve taarten hebben. Een particulier zal die alleen bij die bepaalde bakker vinden.”
Hij koos er bewust voor om geen winkel te openen. “Als je bakkerij hebt, verwachten de mensen alles. Van brood en koffiekoeken tot patisserie. Brood bakken spreekt mij niet aan en bovendien ben ik in zekere mate allergisch aan bloem. In de patisserie kan ik al mijn creativiteit kwijt.”
Naar de toekomst toe wil Nissen Pastry vooral patisserie verdelen aan groothandels. “Mijn droom is om een patisserielijn te maken voor een grootwarenhuis. Ik zal dan wel een groter atelier nodig hebben, maar dat zien we dan wel.”
www.nissen-pastry.com
HEFFEN - Nick Diddens (30) is niet alleen leerkracht lichamelijke opvoeding, hij heeft ook een passie voor koken. Na lang… Lees meer
MECHELEN - Wimble Manufacturing in Mechelen – dochterfirma van Kellogg’s en producent van Pringles – start een ambitieus energieproject om… Lees meer
SINT-KATELIJNE-WAVER – Groenten- en fruitveiling BelOrta sluit 2020 af met een productieomzet van 480 miljoen euro. Dat is 7 procent… Lees meer
HEIST-OP-DEN-BERG - In de zesde aflevering van onze videoreeks ‘21 over 21’ hebben we Hans Willems van WiCreations uit Heist-op-den-Berg… Lees meer
LIER – Op vraag van Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open VLD) paste De Lijn de aanbesteding aan voor… Lees meer
Reageer op dit bericht
Graag een reactie plaatsen op dit bericht? Registreer je dan nu op made-in.be
Heb je al een Made in-account?
Klik dan hier om in te loggen