Nieuws Mechelen Starter van de week: Nissen Pastry maakt vernieuwende patisserie

Starter van de week: Nissen Pastry maakt vernieuwende patisserie

Starter van de week: Nissen Pastry maakt vernieuwende patisserie

HEFFEN – Begin december startte Christoph Kemel (36) in Heffen met zijn nieuwe zaak Nissen Pastry. Nissen Pastry werkt zonder fysieke winkel en wil vooral speciale en custom made taarten leveren aan bakkers.

Nissen Pastry is genoemd naar de familienaam van de vriendin van Christoph. Voor Christoph is het niet zijn eerste stap als ondernemer. Hij heeft al bijna 20 jaar ervaring in de horeca. Zo is hij een van de drijvende krachten achter Jarheads, een bedrijfje dat gezonde maaltijden in bokaals levert aan bedrijven. Bovendien heeft hij in Antwerpen nog een tacorestaurant Dia de los tacos.

“Wat ik met Nissen Pastry doe, is geen standaard Belgische patisserie. Ik focus vooral op smaakcombinaties, mousses en speciale technieken. Sinds ik in 2003 afstudeerde is er enorm veel veranderd. Er zijn nieuwe technieken en zeer geavanceerde en dure toestellen. Dat maakt het voor de doorsnee bakker ook moeilijker om met alles mee te zijn. Daarom wil ik vooral aan de slag gaan als toeleverancier voor bakkers. Al kunnen particulieren uit de regio hier natuurlijk ook hun patisserie bestellen”, vertelt Christoph.

Kemel werkte onder andere voor de bekende Brussels patissier Herman Van Dender en ook bij de chocolatier Wittamer in Brussel was hij in dienst.
“Met Nissen Pastry ben ik officieel gestart voor de zomer maar door de coronaperikelen ben ik pas écht gestart in december. Voorlopig doe ik alles vanuit onze eigen keuken. Ik concentreer mij op custom made taarten en op speciale dingen. Als er bijvoorbeeld iemand een taart wil voor 150 personen, dan kan ik die maken. We zorgen er wel altijd voor dat de bakkers waarvoor ik werk hun eigen exclusieve taarten hebben. Een particulier zal die alleen bij die bepaalde bakker vinden.”

Hij koos er bewust voor om geen winkel te openen. “Als je bakkerij hebt, verwachten de mensen alles. Van brood en koffiekoeken tot patisserie. Brood bakken spreekt mij niet aan en bovendien ben ik in zekere mate allergisch aan bloem. In de patisserie kan ik al mijn creativiteit kwijt.”
Naar de toekomst toe wil Nissen Pastry vooral patisserie verdelen aan groothandels. “Mijn droom is om een patisserielijn te maken voor een grootwarenhuis. Ik zal dan wel een groter atelier nodig hebben, maar dat zien we dan wel.”

www.nissen-pastry.com

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.