Nieuws Mechelen Starter van de week: Qmagic, een flexibele werkoplossing voor IT-schoolverlaters

Starter van de week: Qmagic, een flexibele werkoplossing voor IT-schoolverlaters

Starter van de week: Qmagic, een flexibele werkoplossing voor IT-schoolverlaters

MECHELEN – Op 1 juli 2021 startte Centric Professional Staffing met de nieuwe formule Qmagic voor jonge IT’ers in België. Met deze flexibele oplossing biedt Centric een antwoord op de groeiende vraag naar geschikt IT-personeel. Starters worden vaak niet gerekruteerd, omdat hun ervaring nog beperkt is. Toch brengen ze vaak veel vaardigheden en kennis mee en kunnen ze met adequate begeleiding perfect aan de slag in het werkveld. Qmagic helpt hen hierbij.

“We willen ons steentje bijdragen, zodat schoolverlaters zich kunnen ontwikkelen in hun IT-job”, getuigt Marc Boriau, manager Centric Professional Staffing België. “Agoria heeft recent bekendgemaakt dat er tegen 2030 zo’n 60.000 nieuwe IT’ers nodig zijn. Dan komt Qmagic geen moment te vroeg! Onze klanten reikhalzen naar geschikt IT-personeel. Ze staan open om samen met ons aan de slag te gaan met jonge gedreven IT’ers.”

“Qmagic-medewerkers zitten nog in de flow van het studeren en zijn enthousiast om te leren in het IT-vak”, aldus Marjolein van Hoeven, die in 2019 Qmagic Nederland opstartte. “Doordat ze opgroeiden in het online tijdperk, zijn ze sterk gevormd door alle digitale mogelijkheden. Hun leeftijd maakt deze dames en heren vaak nog zoekend, maar goede coaching en nauw contact vinden ze erg prettig.”

De jonge IT’ers gaan voornamelijk aan de slag als servicedeskmedewerker, werkplekbeheerder of fieldservice-engineer. Doorgaans vervullen ze eerstelijnsopdrachten in allerhande sectoren. Zo krijgen ze de kans te ontdekken waar hun talenten en interesses liggen. De fieldcoach stimuleert hen de nodige certificaten te behalen, zodat ze snel en duurzaam groeien.

“Wanneer ze ervaring hebben opgedaan en inzicht hebben in hun kwaliteiten en ambities, stromen ze mogelijks door naar Centric”, zegt Jan Pieter de Jong, managing director bij Centric Professional Staffing Nederland en België. “Met dit groeipad kunnen we focussen op zaken als persoonlijkheid, sociale vaardigheden en motivatie in plaats van op cv’s. De meest geschikte kandidaat is lang niet altijd degene met de beste papieren.”

www.qmagic.be

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.