Origineel initiatief van hip-hoppende cafébaas Jimmy
SINT-KATELIJNE-WAVER – Jimmy Malfait is sinds drie jaar de uitbater van café Roosendael op het gelijknamige domein in Sint-Katelijne-Waver. De… Lees meer
HEFFEN – Nick Diddens (30) is niet alleen leerkracht lichamelijke opvoeding, hij heeft ook een passie voor koken. Na lang twijfelen begon hij afgelopen week zijn eigen traiteurzaak ‘Warande’, in bijberoep.
Het is nog maar de eerste week van traiteur Warande, maar toch loopt het aantal bestelling vlot binnen. Op de afhalingen op zondag moest hij al een stop zetten. “Het is mijn bedoeling om alles relatief beperkt te houden. Ik mik op een achttal bestellingen per dag, maar zondag zijn het er 16, dat is echt het maximum”, legt Nick uit.
Tot nu beperkte het koken zich voor familie en vrienden. “Waarom ik dan nu, midden in de coronacrisis, kies om met een eigen traiteurzaak te starten? Tijdens de lockdown had ik veel tijd om te experimenteren in de keuken. Ik legde ook een eigen moestuin aan zodat ik met zelf gekweekte groenten aan de slag kon. Koken is echt mijn passie en daarom besloot ik om te starten als zelfstandig traiteur in bijberoep. Voor mij blijft dit in de eerste plaats ontspanning”, zegt Diddens.
Duurzaamheid is voor Nick heel belangrijk. Hij werkt met producten van lokale boeren en ook voor de verpakking kiest hij voor composteerbare bakjes die gemaakt zijn uit restproducten van suikerriet.
Nick is autodidact. Hij leerde koken door het veel te doen en haalt zijn kennis van het internet en uit kookboeken. “Verder is het vooral een kwestie van veel oefenen en experimenteren met nieuwe combinaties. Ik probeer niet teveel klassieke gerechten te maken maar eerder verrassende dingen. Het liefst werk ik met zelf gemaakte pasta. Of ik hier in de toekomst mijn hoofdberoep van wil maken? Daar zijn nog geen plannen voor. Ik doe het vooral voor mijn eigen plezier en dat wil ik voorlopig zo houden. De combinatie met mijn job als turnleerkracht moet doenbaar blijven. Daarom ben ik ook alleen op woensdag, donderdag, zaterdag en zondag open en zet ik een beperking op het aantal bestellingen.”
SINT-KATELIJNE-WAVER – Jimmy Malfait is sinds drie jaar de uitbater van café Roosendael op het gelijknamige domein in Sint-Katelijne-Waver. De… Lees meer
BREENDONK – Gisteren kon je hier al lezen dat de brouwerijen Duvel Moortgat uit Breendonk en Het Anker uit Mechelen… Lees meer
HEIST-OP-DEN-BERG - Onder het motto 'Eerst de balken, dan de noten' lanceerde de legendarische Hnita Jazz Club uit Heist-op-den-Berg vorige week… Lees meer
PUTTE - De ondernemingsrechtbank van Antwerpen afdeling Mechelen heeft het faillissement geopend van een onderneming uit Putte. Lees meer
MECHELEN – Het van der Valk hotel Mechelen kondigt een hele resem nieuwigheden aan. Na het succes van de vorige… Lees meer
Reageer op dit bericht
Graag een reactie plaatsen op dit bericht? Registreer je dan nu op made-in.be
Heb je al een Made in-account?
Klik dan hier om in te loggen